Cum să creezi o fațadă unică folosind țiglele ceramice plane fălțuite

Minimalismul și stilul industrial - acestea sunt două dintre cele mai importante tendințe arhitecturale ale anului 2021. Simplitatea estetică a corpurilor caselor moderne și a clădirilor industriale se aplică și în cazul acoperișurilor. Acest stil se potrivește perfect cu țiglele ceramice plane fălțuite. Aceste caracteristici definesc arhitectura unui hotel recent deschis, al cărui studiu de caz va fi prezentat în acest articol.

 

În prezent, producătorii de țigle se concentrează pe soluții caracterizate prin simplitate, minimalism estetic și ergonomie. De aici și popularitatea crescândă a țiglelor plane fălțuite, care se armonizează perfect cu arhitectura modernă a clădirilor noi.

 

Arhitecții apreciază în principal aceste soluții pentru efectul generat suprafețelor uniforme ale acoperișului și pentru posibilitatea de a le integra inclusiv la nivelul fațadelor. Prin aceasta, corpul clădirii dă impresia unei structuri armonioase, minimaliste și compacte, un obiectiv primordial în arhitectura contemporană.

Cum arată în practică?

În realizarea imobilului care găzduiește boutique hotelul amintit, a fost utilizat modelul DOMINO de la CREATON atât pentru acoperiș, cât și pentru o parte din fațada clădirii. Clădirea este situată pe un teren nisipos, înconjurată de copaci. 


Forma, dimensiunea și culorile acoperișului și fațadei clădirii, la fel ca celelalte din vecinătate, au fost proiectate în conformitate cu prevederile planului local de dezvoltare urbanistică. De aceea, suprafața utilă a hotelului este mai mică de 220 m2, iar acoperișul este simplu, în două ape.

Datorită faptului că dimensiunile, forma și culorile clădirii trebuiau să fie în aceleași linii conceptuale cu clădirile învecinate, lucarnele mari și albe ale apartamentelor sale trebuiau să fie elemente distinctive ale hotelului. 
Pentru a le face și mai vizibile, arhitecții au decis că e nevoie de un acoperiș de culoare închisă, creându-se astfel un fundal contrastant. Pentru a obține acest efect, a fost proiectat același material atât pe acoperiș, cât și pe fațade: o țiglă de culoare neagră, care creează un efect de curgere lină de la planul oblic spre fațadele verticale.

Soluția care a răspuns acestor cerințe la cei mai înalți parametri de calitate, durabilitate și aspect a fost modelul de țiglă DOMINO de la CREATON. 

Granița dintre acoperiș și fațadă este estompată în urma folosirii învelitorii ceramice DOMINO. Astfel a fost obținut un fundal uniform și contrastant pentru elementele caracteristice de culoare albă. Clădirea are astfel un aspect interesant și se potrivește perfect peisajului din jur.

Efect unic și funcționalitate de excepție

În cazul acestui boutique hotel, alegerea țiglei ceramice DOMINO nu este doar o garanție a unui efect arhitectural excelent. 
În contextul condițiilor atmosferice din ce în ce mai imprevizibile, alegerea țiglelor ceramice de la CREATON înseamnă un plus de confort grație proprietăților lor de izolare termică.

Astfel, acoperișul se încălzește mai lent și pierde căldura, de asemenea, într-un ritm mai puțin rapid. În practică, acest lucru înseamnă că interiorul imobilului este mai cald iarna și mai rece vara.

 

Actuală și eficientă

Țigla ceramică DOMINO dispune, de asemenea, de un aspect atemporal, mereu atractiv, indiferent de trend-uri. Arată deosebit de bine la clădirile cu forme simple dar este ideal și pentru acoperișuri cu mai multe pante, fiind disponibil într-o gamă largă de culori. 
Este, de asemenea, o soluție optimă în ceea ce privește durabilitatea și etanșeitatea acoperișului. Țiglele ceramice CREATON sunt soluția ideală din punct de vedere al funcționalității, eficienței energetice și aspectului modern.

 

Mai multe detalii? CREATON îți stă la dispoziție!

Departamentul de consultanță CREATON

 este disponibil pentru orice întrebări legate de gama de produse, dar și despre ofertele speciale de care puteți beneficia în această perioadă.