Pentru arhitecți

Ceramică, beton – materiale CREATON pentru durabilitatea ecologică

Marca CREATON conține grupe de produse fabricate din trei materii prime principale. Fiecare produs este fabricat din materii prime naturale, cu tehnologie de fabricare ecologică. Astfel sunt îndeplinite cerințele sustenabilității. Provocările globale, schimbarea climatică, resursele puține reprezintă provocări constante fabricării materialelor de construcții.

Necesitatea sustenabilității afectează procedura completă a construcției, afectate fiind toate domeniile proiectării și executării. Produsele CREATON servesc la îndeplinirea acestor provocări prin asigurarea protecției împotriva apelor și încendiilor, rezistenței acoperișului la furtuni, astfel menținând calitatea completei clădiri.

Țiglă ceramică
Țiglă din beton

Stiluri și tendințe arhitecturale

Materialele de acoperire CREATON se adaptează perfect oricăror stiluri și tendințe arhitecturale:

 • țiglele solzi ceramice tradiționale se potrivesc perfect pentru acoperirea clădirilor tradiționale și istorice, și sunt disponibile în diferite forme de tăiere și suprafețe. Țiglele solzi sunt tipul de țiglă potrivit pentru acoperișurile înclinate și complexe. Și plăcile plane de 20X40 cm, care joacă și rolul de „plăci pentru monumente” la clădiri protejate, sunt excelente pentru a îndeplini acest scop.
 • Materialele de acoperire ale trendului minimalist pot fi alese din produse ceramice netede. Datorită formelor lor simple, pure, se adaptează perfect trendului popular din prezent.
 • Unele produse din această gamă sunt potrivite pentru executia acoperișurilor cu unghi foarte mic de înclinare (până la 7 grade).
 • Țiglele ceramice „mega” cu variate culori pot fi utilizate pentru acoperirea suprafețelor simple, de dimensiuni mari.
 • Produsele cu aspecte diferite se adaptează perfect noțiunilor arhitecturale unice.

Gama variată CREATON va ofera soluția potrivită pentru orice tip de acoperiș.

Stiluri și tendințe arhitecturale
Naturalețe

Naturalețe

Țiglele ceramice si  tiglele din beton CREATON se bazează pe materii prime naturale. Domeniul constructiilor este in crește continua, și există din ce în ce mai multe cerințe pentru a forma o armonie vizibilă cu natura. Durabilitatea, conservarea resurselor, executarea și spațiul de locuit sănătos sunt aspecte importante: trendul materialelor naturale în construcții nu diminuează. Toate acestea sunt bazate pe nevoia de autenticitate și originalitate. Progresele tehnologice nu sunt în contradicție cu metodele și executările naturale de construcție, ci acestea se completează reciproc.

Baza gamei de produse CREATON este alcătuită din materii prime naturale care, datorită metodei de fabricație dezvoltate, se pot utiliza în mod economic și eficient. Țiglele ceramice CREATON conțin materiale naturale, precum argila, apa, și pigmenții de culoare care alcătuiesc angobele și suprafața glazurată a țiglelor. Materiale de acoperire din beton CREATON se fabrică din nisip, ciment Portland, apă și pigmenți de culoare. Dezvoltările de suprafață și culorile naturale contribuie la aspectul natural al acoperirilor clădirilor.

Suport arhitectural

Cunoașterea detaliată a gamei de produse și posibilităților de utilizare este esențială în timpul lucrărilor de proiectare. Însă gama variată de materiale de construcții fac alegerea celor potrivite în detaliu aproape imposibilă.

Pentru a înlătura această problemă, CREATON a creat rețeaua sa de consilieri profesioniști. Colegii instruiți stau la dispoziția arhitecților pe perioada completă a proiectării.

 • Pentru a intra în posesia cunoștințelor legate de gama de produse CREATON și tehnica de aplicare a acesteia, reprezetantii noștri care fac vizite la locație vă stau la dispoziție. Ei pot ține cursuri și instruiri adiționale chiar la birourile de arhitectura.
 • Detaliile legate de tehnica de aplicare stau la dispoziția arhitecților in format online. Pe pagina noastră web mai sunt disponibile peste 1000 de joncțiuni, imagini detaliate care ușurează lucrările de proiectare.
 • Cu ajutorul aplicației de design CREATON creat pentru ArchiCAD, imagini 2D și 3D pot fi alăturate proiectelor arhitectului.
Suport arhitectural
Caracteristicile materiilor prime utilizate de CREATON contribuie la menținerea valorii clădirilor

Caracteristicile materiilor prime utilizate de CREATON contribuie la menținerea valorii clădirilor

 • Rezultatul materiilor prime folosite și tehnolgiei de fabricare moderne este calitatea excelentă și durata lungă de viață.
 • Designul industrial și precizia fabricației asigură o precizie perfectă la dimensionare, care are un efect major și asupra aspectului arhitectural.
 • Culoarea naturală cărămizie a țiglelor ceramice este rezultatul calității impecabile a materiilor prime și a tehnologiei de fabricare.
 • Pe lângă acest fapt însă, prin folosirea diferitelor straturi pe suprafață, și produsele discrete și lucioase contribuie la multiplele posibilități disponibile pentru arhitecți.
 • Este important de menționat și posibilitatea de utilizare a țiglelor din beton cu forme unice.

Gama de produse

Creaton vă pune la dispoziție o gamă largă, unică, de țigle ceramice, incluzând stilurile tradițional, modern și Mediteranean. Toate acestea, sunt însoțite de un sortiment bogat de accesorii, de o echipă competentă de experți, precum și de servicii de înaltă calitate.