Casă rezidențială modernă cu țigla ceramică FUTURA de la CREATON – un exemplu de stil și inovație

În domeniul construcțiilor, alegerea unui acoperiș adecvat reprezintă o decizie esențială. Acesta trebuie să ofere protecție împotriva intemperiilor și să fie în același timp plăcut din punct de vedere estetic.

Articolul prezintă un proiect remarcabil, realizat de Roof Construct Internațional, montator cu experiență în țigla ceramică, care a ales să folosească FUTURA, unul dintre cele mai populare și inovatoare modele de țiglă ceramică de pe piață. 

O locuință de vis: Proiectul casei rezidențiale

Proiectul se referă la o locuință, situată în București, pe strada Mărului, fiind un exemplu de design mediteranean, care a necesitat montajul țiglei FUTURA în culoarea roșu cu efect de ardere Noblesse. Acoperișul a fost montat pe trei corpuri (de clădire): casa principală, anexa intrării și clădirea SPA, toate insumand o suprafață de peste 500 mp.

Pe lângă țigla ceramică FUTURA, pentru a beneficia de avantajele unui sistem complet de acoperiș, s-au folosit și alte produse din gama CREATON, precum sistemul pluvial din aluminiu, tiglele de trecere coloană sanitară pentru băi tip SIGNUM 125, folia anticondens TRIO (densitate 210g/mp) și benzile de etanșare gaură de cui NDB. S-au folosit grilaje parazăpadă de culoare neagră, pentru a se potrivi estetic și funcțional cu acoperișul. 

Datorită stilului mediteranean al proiectului, s-a renunțat la burlanele din aluminiu și s-au folosit lanțuri de cupru pentru colectarea apei pluviale pe verticală.

 

"Mi-am dorit o țiglă dublu glazurată de la CREATON, cu efect de ardere, pentru un design unic al proiectului meu. Am ales țigla glazurată din trei motive principale: durabilitatea, rezistența îngheț-dezgheț; și datorită acelui proces de autocurățare, ținând cont de faptul că în zonă sunt multe construcții noi și este praf. De asemenea, am fost atras de faptul că FUTURA poate fi montat la o pantă foarte mică.", a declarat beneficiarul proiectului.

 

Futura este unul dintre cele trei produse din portofoliul CREATON care poate fi montat la o pantă de 7 grade, având o etanșeitate optimă datorită îmbinării de tip labirint. Performanțele sale sunt remarcabile: rezistență crescută datorită celor trei procese de ardere și durabilitate sporită în fața ciclurilor de îngheț-dezgheț, în timp ce gama de culori este variată, oferind 15 opțiuni diferite, inclusiv culori naturale, angobate, glazurate într-un strat (gama Finesse) și glazurate în două straturi (gama Noblesse).

 

Colaborarea între profesioniști

Montatorul s-a confruntat cu anumite provocări legate de instalarea sistemului pluvial și a elementelor de dilatare pentru zona de jgheaburi. Acestea au fost necesare în special acolo unde streașina avea o lungime de peste 10 metri, pentru a prelua eventualele dilatări și contracții cauzate de variațiile de temperatură. 

Pentru a depăși aceste provocări, montatorul Iulian Stan a colaborat îndeaproape cu departamentul tehnic CREATON, care i-a oferit informații suplimentare și sfaturi practice pentru a se asigura că montajul se realizează în condiții optime și cu respectarea standardelor de calitate. Acest proces a implicat atenție la detalii, comunicare eficientă între echipe și aplicarea corectă a instrucțiunilor de montaj.

Datorită acestui suport tehnic și a experienței rooferului, sistemul pluvial și elementele de dilatare au fost montate în mod corespunzător, asigurând funcționalitatea și durabilitatea acoperișului pe termen lung. Astfel, beneficiarul se poate baza pe faptul că investiția în țigla ceramică FUTURA și accesoriile CREATON va oferi un acoperiș de o calitate deosebită, rezistent la intemperii și cu un aspect estetic impecabil. 

"Am apreciat instrucțiunile de montaj clare și setul aferent tubulaturii interioare pentru tiglele Signum. Utilizarea tiglelor de ventilație LQ 32,5 a asigurat o ventilație optimă, iar la recomandarea CREATON, am folosit șipcă și contrasipcă de dimensiuni mai mari pentru a mări spațiul de ventilație dintre spatele țiglei și folia de difuzie.

Țigla ceramică FUTURA se remarcă prin caracteristicile sale inovatoare, cum ar fi tehnica de labirint cu cinci nervuri laterale și spațiul de deplasare mare, care o fac extrem de adaptabilă și practică în diverse situații.", a menționat rooferul Iulian Stan, după finalizarea proiectului.

 

Performanță și durabilitate: caracteristicile tehnice ale țiglei FUTURA

Din punct de vedere estetic, FUTURA se remarcă prin materiile prime de înaltă calitate și gama de 15 culori fascinante în patru variații catifelate de suprafață. Fălțuirea, dirijarea apei și coeficientul de rezistență la scurgere deosebit de avantajos transformă FUTURA într-o țiglă extraordinară, adecvată atât pentru acoperișuri foarte plate, cât și foarte înclinate.

Concepută pentru a fi „future proof”, țigla FUTURA se adaptează trendurilor viitoare în domeniul acoperișurilor, prezentând date tehnice potrivite pentru o paletă largă de cerințe. Montatorii pot regăsi în FUTURA o soluție optimă pentru acoperișurile plate care au o înclinare de până la 7°.

Portofoliul de accesorii ale modelului Futura cuprinde produse pentru ventilație, elemente de străpungere, protecție contra zăpezii, acces acoperiș și instalații solare din metal, accesorii universale și elemente de protecție. Acestea contribuie la crearea unui sistem complet și eficient, garantând un acoperiș de înaltă calitate și durabil în timp.

 În concluzie, țigla ceramică FUTURA de la CREATON reprezintă o soluție excelentă pentru cei care își doresc un acoperiș modern, estetic plăcut și funcțional.

Exemplul casei rezidențiale demonstrează că, prin alegerea produselor potrivite și colaborarea cu profesioniști experimentați, se pot obține rezultate deosebite și durabile.