Care sunt principalele avantaje ale utilizării țiglelor ceramice?

Prin comparație cu alte opțiuni, țigla ceramică se distinge prin multe atribute unice. Printre acestea, rezistența la vânt și coroziune, izolația termică și acustică excelentă. De asemenea, beneficiarii o consideră o soluție estetică pentru acoperiș.

Dar care sunt alte avantaje ale utilizării țiglelor ceramice?

Avantajele utilizării acestui tip de învelitoare pot fi observate încă dintr-un stadiu incipient al montării. Țiglele ceramice au o formă care facilitează transportul într-un mod sigur. 
Spre exemplu, dimensiunile țiglelor ceramice plane DOMINO sunt de aprox. 257 x 436 mm, în vreme ce la țigla CANTUS acestea sunt de aprox. 262 x 450 mm. Livrarea în mini-pachete de 4-5 bucăți, ușurează, de asemenea, în mod semnificativ, transportul și operațiunea de montare.

Pe de altă parte, alegerea unui format XXL, de exemplu cel al țiglei ceramice TITANIA (cu dimensiuni de aprox. 324 x 515 mm) sau SIMPLA (aprox. 300 x 500 mm), va optimiza timpii de montare a învelitorii pe întreaga suprafață a acoperișului.

Un alt avantaj menționat atât de beneficiari cât și de montatori este reprezentat de metoda de fixare. Realizate din materiale de calitate superioare și perfect asortate cu fiecare model de țiglă CREATON, clemele atașează permanent țigla pe structura acoperișului. Toate elementele de montare, cleme sau șuruburi, sunt mascate cu ușurință în locuri pregătite corespunzător (găuri de montare proiectate din fabrică). Acest lucru asigură o etanșeitate maximă și un efect vizual perfect al întregului acoperiș.

Renovări sau modificări ulterioare? Nicio problemă!

Utilizând soluțiile de la CREATON, nu ne va fi dificil să facem modificări ulterioare asupra acoperișului. Dacă este necesar, putem dezasambla cu ușurință țiglele ceramice. În caz de daune minore, putem înlocui cu ușurință bucățile deteriorate cu altele noi.

Mai mult, toate accesoriile suplimentare pot fi montate pe țiglele ceramice, utilizând soluții special concepute. 

Excelenta izolare termică reprezintă încă un alt avantaj important al soluțiilor CREATON. Spațiul de sub acoperișul realizat din țigle ceramice se încălzește mult mai puțin în zilele toride din cauza razelor solare.

Utilizând țigla ceramică, putem beneficia, de asemenea, de o izolație acustică excelentă. Zgomotul picăturilor de ploaie care cad pe țiglele ceramice este aproape imperceptibil. 
Aceste beneficii adaugă un plus de confort pentru beneficiari, mai ales în cazul utilizării camerelor situate la mansardă.

Țigla ceramică este foarte rezistentă la deteriorări. Un plus de rezistență este conferit de nervurile prezente pe suprafața sa. Datorită materiei prime utilizate (argilă), țigla ceramică este rezistentă la coroziune (un mare avantaj în comparație cu învelitorile metalice, expuse procesului de coroziune).

Atunci când decidem asupra unei țigle ceramice, putem fi siguri că aspectul acoperișului nostru nu va fi afectat de rugină. Țigla ceramică asigură un aspect elegant precum și o protecție eficientă, garantând durabilitatea culorii și siguranță în fața condițiilor meteorologice neprielnice.

 

Țiglele ceramice sunt extrem de rezistente la fluctuațiile de temperatură. Prin urmare, indiferent de vreme, acoperișul va rămâne întotdeauna compact. Datorită greutății sale, țiglele ceramice sunt mai puțin sensibile la vânt în comparație cu țiglele metalice, care sunt mai ușoare și mai expuse. Nici rafalele puternice nu vor deteriora acoperișul realizat din țiglă ceramică.

 

De asemenea, merită remarcat faptul că țiglele ceramice împiedică apariția condensului cauzat de umiditate, spre deosebire de învelitorile realizate din alte materiale. Prin urmare, membranele anticondens sunt mai puțin solicitate, iar elementele din lemn ale structurii sunt mai puțin expuse umezelii. Ca urmare, durata de viață a întregului acoperiș crește semnificativ.

Alege oferta CREATON!

Toate aceste avantaje fac din țiglele ceramice cea mai bună alegere atunci când se caută o soluție de înaltă calitate și durabilitate, precum și un raport calitate-preț superior. 
Oferta CREATON include numeroase modele de țiglă ceramică care diferă prin mărime, suprafață și culoare, datorită cărora putem alege cu ușurință un produs potrivit nevoilor fiecăruia.