Care sunt criteriile de alegere a unei țigle ceramice de format mare

Construcția sau renovarea unei case sunt decizii pe termen lung, care presupun o analiză prealabilă amanunțită.

Deciziile luate din impuls atunci când este vorba de achiziții majore legate de cele mai importante proiecte (cum ar fi construcția sau renovarea unei case) pot ascunde neajunsuri insurmontabile pe termen lung. Prin urmare, analiza detaliată a ofertelor, setarea unor criterii concludente și, nu în cele din urmă, sfatul specialiștilor, sunt garanția unei alegeri raționale, cu bătaie lungă. Alegerea unei învelitori pentru acoperiș face parte din acest tip de decizii, pentru care se impune o analiză amănunțită.

 Țiglele ceramice de format mare reprezintă o soluție demnă de luat în calcul prin multiplele beneficii pe care le oferă.

Atât în cazul unei case noi cât și în situația în care vorbim despre renovarea unei clădiri mai vechi, am putea enumera mai multe criterii pe care țigla ceramică de dimensiuni mari va trebui să le îndeplinească la un nivel ridicat.  

Articolul de față prezintă ca exemplu modelul MAGNUM. Acest model de țiglă ceramică de format mare din portofoliul CREATON satisface cu brio criteriile referitoare la calitate, rezistență, aspect, caracteristici tehnice, factorul ecologic și, evident preț, caracteristici care fundamentează orice decizie rațională în alegerea acoperișului ideal.

Calitatea și rezistența

Unul din avantajele imbatabile ale țiglei ceramice este durata mare de viață.

Producătorii de țiglă de top propun învelitorile ceramice cu o durată de viață care depășește 100 ani (ajungând chiar la 150 de ani), dispunând, de asemenea, de o rezistență intensă la ciclurile de îngheț-dezgheț, dublată de o rezistență mecanică sporită la fenomene precum gheață și vânt.

Pentru că îndeplinește cele mai exigente cerințe în materie de învelitori, țigla ceramică Magnum dispune de o rezistență sporită la fenomenele extreme, durabilitatea fiind remarcabilă și în cazul decolorării provocată de razele solare. 

Datorită procesului inovator de fabricație, Magnum rezistă atât la temperaturi ridicate (incendii), cât și la ciclurile de îngheț-dezgheț.

Fălțuirea, dirijarea apei și coeficientul de rezistență la scurgere deosebit de avantajos transformă MAGNUM într-o țiglă adecvată atât pentru acoperișurile cu pante pornind de la 10 grade până la cele foarte înclinate.

Aspectul

Designul elegant, inspiraţional, este încă unul din atuurile țiglelor ceramice.

Un factor de succes indiscutabil este materia primă care conferă o frumusețe clasică, naturală, clădirilor care au acoperișul din țiglă ceramică.

Țigla ceramică MAGNUM este disponibilă în 5 culori și nuanțe: roșu natur, roșu cupru angoba, nuance ardezie angoba, negru angoba și negru mat angoba, fiecare dintre acestea oferind acoperișului un aer aparte și un design elegant.

Modelul MAGNUM adaugă un plus din punct de vedere al aspectului, punând în valoare frumusețea celor mai pretențioase case.

Caracteristicile tehnice

Izolația, din toate punctele de vedere, este un capitol la care țiglele ceramice excelează.

Iar MAGNUM este creată pentru a face față cu brio rolului său important în întregul ecosistem al casei.

Prezintă o suprapunere fără rosturi, ceea ce determină un comportament optim la curgere. Interblocarea reprezintă o inovație recentă la nivelul părților superioare și inferioare, facilitând un grad ridicat de protecție împotriva pătrunderii ploii. De aici rezultă un comportament optim al curgerii, un debit sigur al apei și o etanșeitate excepțională în această zonă. La toate acestea se adaugă un aspect unic, conferind personalitate întregului sistem.

Fixarea optimă și ventilarea sunt, de asemenea caracteristici ale sistemului MAGNUM, care propune trei ciocuri stabile de agățare asigurând o prindere fixă și o ventilare fiabilă a asterelei.

"Tehnica de labirint” cu cinci nervuri laterale special formate și deosebit de pronunțate împiedică pătrunderea apei pluviale chiar și în caz de rafale puternice de vânt.
Datorită dimensiunilor mari (aprox 357x495 mm), trebuie menționată așezarea facilă la montaj.

Factorul ecologic

Un fapt imbucurator, din ce in ce mai multi utilizatori iau in serios grija fata de mediu si sustentabilitatea.

Învelitorile ceramice sunt produse în totalitate în mod ecologic, fabricate din materii prime naturale 100%.

Indiferent că vorbim despre clădiri noi sau despre imobile cu valoare de patrimoniu, culorile naturale ale modelului Magnum potențează aspectul deosebit, conferind personalitate și distincție întregii locuințe.  

„Principiul Purităţii” este o constantă de care beneficiază toți clienții CREATON, fără a afecta în niciun fel de mediul de la extracția materiei prime, pe parcursul procesului de producție și în timpul utilizării.

Prețul

Atenția sporită pentru cea mai bună materie primă, cumulată cu suportul tehnologic modern folosit în procesul de producție, determină țigla ceramică să aibă un cost ceva mai ridicat față de alte tipuri de învelitori.

Dacă punem, însă, în balanță și aspectele durabilității (100-150 de ani în cazul învelitorii ceramice față de 30-50 de ani la alte tipuri de învelitori) și deteriorării rapide în cazul învelitorii metalice, spre exemplu, realizăm ca raportul cost-eficiență este net în favoarea țiglei ceramice.

 

Învelitorile ceramice au cunoscut evoluții de excepție în ceea ce privește viteza de montaj, aceasta accelerându-se simțitor tocmai datorită țiglelor ceramice de format mare.

Modelul de țiglă ceramică MAGNUM oferă o rentabilitate ridicată mai ales datorită dimensiunilor mari. În plus, beneficiază de un montaj rapid, ceea ce duce la o diminuare a costurilor aferente.

 Furtunile violente, iscate din senin, așa cum sunt atât de multe în ultimii ani, pot detașa elemente din acoperiș, iar acestea pot cauza pagube sau, chiar mai rău, pot răni trecătorii care se află în preajmă. 

Chiar dacă acoperișurile din țiglă ceramică sunt mai stabile în fața intemperiilor, o protecție mai bună împotriva furtunilor poate fi realizată prin folosirea unor accesorii de siguranță.

CREATON pune la dispoziție componente pentru fixarea țiglelor și accesoriilor ceramice într-o gamă din care nu lipsesc: clemele pentru țiglele debitate, clemele antifurtună, șuruburile cu garnitură pentru prinderea țiglelor etc.

 

Prinde oferta toamnei, mizeaza pe durabilitate!

Poți beneficia acum de reducerea la țigla ceramică MAGNUM într-o ofertă care include și produse gratuite: folia anticondens CREATON UNO și clemele anti-furtună!

 

Alege rațional țigla potrivită acoperișului tău!