Transformarea unei case rezidențiale cu tigla ceramică RAPIDO

Putem enumera diverse proiecte remarcabile realizate cu țiglă ceramică CREATON. Printre acestea se află și un proiect deosebit realizat de montatorul Nicu Nasta în localitatea Ovidiu Alexin. Rooferul, cu experiență îndelungată în furnizarea și instalarea învelitorilor ceramice de acoperiș, deservește județele Timiș, Hunedoara și Caraș Severin. 

Proiectul a inclus folosirea țiglei ceramice RAPIDO gri ardezie și montajul unor ferestre de iluminare și sisteme de automatizare pentru aerisire. Acoperișul casei a fost construit în două ape, iar anexa într-o singură apă. 

Chiar dacă proiectul a întâmpinat numeroase provocări, rezultatul final s-a dovedit a fi remarcabil, datorită soluțiilor inovatoare oferite de CREATON și competenței de excepție a montatorului implicat în realizarea proiectului. 

Provocări majore, soluții inovatoare

O problemă majoră a fost lipsa unui proiect tehnic, care a complicat estimarea unghiurilor pentru realizarea grinzilor. Cu toate acestea, montatorul a reușit să respecte indicațiile CREATON pentru unghiul de înclinare și montajul șarpantei, datorită experienței sale. 

Sistemul de învelitori CREATON oferă soluții complete pentru orice fel de șarpantă, precum și accesorii pentru sistemele de panouri fotovoltaice, ferestre de iluminare și paratrăsnete automate. Un element important a fost sistemul opritor de zăpadă, care protejează învelitoarea și sistemul de jgheaburi în condiții extreme de vreme.

De menționat faptul că oprirea zăpezii acumulate pe întreaga suprafață a acoperișului este cea mai bună soluție pentru a preveni eventualele accidente și daune. 

În plus, montatorul a trebuit să pregătească învelitorile pentru montarea unui sistem fotovoltaic și să suplimenteze grosimea leaturilor pentru a asigura o ventilare adecvată. 

"Cea mai mare provocare a fost realizarea izolației termice, având în vedere volumul mare de aer și tavanul înclinat la aproximativ 45%. Soluțiile inovatoare oferite de CREATON, ne-au permis să depășim dificultățile întâmpinate și să oferim clientului un rezultat de foarte bună calitate.", a declarat montatorul Nicu Nasta. 

“Datorită dimensiunii sale, cu un necesar de doar 8,1 bucăti/m², modelul de țiglă ceramică RAPIDO a fost o alegere practică și eficientă, alături de alte soluții inovatoare pe care CREATON ni le-a pus la dispoziție pentru realizarea izolației termice”, a adăugat rooferul. 

Datorită dimensiunilor mari, modelul RAPIDO devine extrem de economic, oferind un raport preț/calitate foarte bun, asigurând o montare rapidă și sigură datorită tehnologiei sofisticate de fălțuire și fixare.

O altă soluție inovatoare pe care CREATON a pus-o la dispoziție a fost sistemul de izolație peste căpriori CREATON PIR, care iese în evidență datorită coeficientului său scăzut de transfer termic.

Datorită materialului PIR, izolația poate fi amplasată peste căpriori, eliminând astfel punțile termice cauzate de aceștia, ceea ce sporește și mai mult capacitatea de izolare termică a structurii acoperișului.

Proprietarul casei a fost încântat de varietatea accesoriilor și a culorilor produselor CREATON, precum și de sistemul de prindere pentru panouri fotovoltaice.

"Sunt foarte impresionat de aspectul și funcționalitatea noului acoperiș. Culoarea țiglei RAPIDO, ardezie, se potrivește perfect cu designul casei, iar sistemul de ventilare și sistemul de prindere panouri fotovoltaice îmi va asigura o eficiență energetică crescută.

Alegerea produselor CREATON a fost cu adevărat benefică pentru locuința mea și sunt foarte mulțumit de ce a ieșit.", a declarat acesta.

 

Țigla ceramică RAPIDO aduce valoare adăugată, asigurând un acoperiș de o calitate deosebită și durabil în timp. Printre beneficii acestui model putem enumera:

●      Tehnologie avansată și rentabilitate: Tigla ceramică RAPIDO combină tradiția cu tehnologia modernă, oferind un raport calitate-preț excelent. Datorită dimensiunilor sale mari, acest model se dovedește a fi extrem de economic, reducând astfel costurile pentru proprietari.

●      Montare rapidă și sigură: Modelul RAPIDO dispune de o tehnologie sofisticată de fălțuire și fixare, care permite o montare ușoară și sigură. Astfel, se economisesc timp și resurse, facilitând procesul de construcție pentru montatori și beneficiarii finali.

●      Rezistență și flexibilitate sporită: Caracteristicile de siguranță și flexibilitate ale țiglei RAPIDO, precum nervurile de susținere, ciocurile de prindere, orificiul pentru cui și aria mare de glisaj din partea superioară, oferă o durabilitate și o adaptabilitate crescută în fața condițiilor meteorologice variate. Proprietarii beneficiază astfel de o calitate premium și de o valoare ridicată în timp.

●      Protecție împotriva intemperiilor: Tehnica de labirint cu cinci nervuri laterale special formate și deosebit de pronunțate asigură protecție împotriva infiltrării apei pluviale chiar și în caz de rafale puternice de vânt.

Concluzie

Proiectul realizat de CREATON în colaborare cu montatorul Nicu Nasta demonstrează potențialul țiglei ceramice RAPIDO de a transforma o casă rezidențială și de a rezolva multe din provocările legate de îmbunătățirile aduse sistemului de învelitori.

Calitatea și versatilitatea produselor CREATON, împreună cu profesionalismul montatorului, au dus la un rezultat excelent pentru proprietar și au confirmat reputația companiei pe piața europeană de învelitori.