Ţigla ceramică Kera Biber de la CREATON - pentru acoperişuri cu personalitate

O frumoasă vilă neoromânească a fost ridicată la Piatra Neamţ în 1936, proiect al cunoscutului arhitect Cristofi Cerchez. Aici a locuit, printre alţii, şi pictoriţa lulia Hălăucescu, iar casa a trecut printr-un proces de reabilitare. Proiectul reabilitării, coordonat de arh. Răzvan Fodor, a încercat să nu ştirbească punctele forte ale construcţiei. 

Ţigla ceramică Kera Biber de la CREATON - pentru acoperişuri cu personalitate
Centrul de Informare Turistică Peștișani

TLa nivelul acoperişului s-a optat pentru ţigla ceramică Kera Biber, de culoare mangan, de la CREATON. Companie cu tradiţie îndelungată, CREATON este liderul de piaţă în zona ţiglei ceramice şi unul dintre cei mai de seamă producători de plăci plane şi ondulate din fibrociment din Europa.

În cazul casei din Piatra Neamţ ţigla solzi trasează, cu acurateţe, textura învelitorii originare. Forma ţiglei CREATON se dovedeşte a fi simplă, discretă, dar, în acelaşi timp, foarte distinsă. Elementele de parazăpadă accentuează cu eleganţă primul registru orizontal al acoperişului.

Fiind o învelitoare uşoară, comportamentul structural al şarpantei existente contribuie la un confort static amplificabil. Este o ipostază în care, cu ajutorul ţiglei CREATON, eleganţa trecutului este recreată cu avantajele tehnologiei prezentului.