Studiu de caz: măiestria montatorilor, pusă în valoare cu sistemul complet CREATON!

Articoul prezintă studiul de caz a unei case din Diedorf, un orășel pitoresc din Germania. 
În proiectarea acestei frumoase case, un lucru nu a fost luat în considerare: acoperișul din aluminiu transmitea zgomotele până în interiorul casei.

Acest inconvenient s-a dovedit a fi destul de deranjant pentru proprietarii casei, care s-au mobilizat pentru a rezolva problema.

Casa se află într-o zonă destul de retrasă, în apropierea unor câmpii întinse și a unor pajiști aparținând fermelor din regiune. 
Proprietarii locuiesc în casă încă de la finalizarea acesteia, în 2011. O grădină spațioasă cu terasă completează peisajul deosebit în care se află clădirea.

În tot acest peisaj deosebit, tocmai confortul și liniștea au fost o problemă încă de la început din cauza faptului că învelitoarea ondulată din aluminiu a afectat acustica din interiorul casei.

Din acest motiv, precipitațiile au provocat mult zgomot, transmitându-se sunetul din exterior în interiorul clădirii. 
„Avem impresia că se aud până și norii trecând peste acoperiș”, își amintește proprietarul casei. 
"Această zonă rezidențială este altfel foarte liniștită, așa că zgomotul de pe acoperiș a fost cu atât mai greu de trecut cu vederea." 

O altă problemă a apărut acum câțiva ani. După precipitații abundente, efectele umidității au devenit vizibile pe luminator, lucru care a afectat apoi și structura de lemn din interior.

 

CREATON înseamnă cele mai înalte standarde calitative.

Lucrările de renovare a acoperișului au început în septembrie 2019. Mai întâi elementele din aluminiu au fost îndepărtate. Membrana de protecție și șipcile au fost înlocuite din cauza expunerii structurii de sub acoperiș. După scurte lucrări de curățare, s-a putut începe instalarea noului sistem.

Pentru a proteja eficient zona de aproximativ 170m2 împotriva pătrunderii ploii, a fost instalată o membrană anticondens durabilă, Creaton Quattro. Pentru aceasta au fost necesari mulți pași specifici. Începând de la streașină, montatorii au așezat ansamblul de șipci de susținere.

Banda adezivă este atașată la partea inferioară a membranei încă din fabrică, fapt care ajută la fixarea membranei respective. Pentru a crea o conexiune impermeabilă, benzile suprapuse au fost lipite cu adezivul rapid QSM.
În zona streșinii, montatorii au fixat, de asemenea, membrana anticondens de jgheab, cu adezivul special Creaton SKL.

După ce acoperișul a fost complet acoperit cu sistemul Quattro, următorul pas a fost etanșarea cu banda acoperire KKS pentru izolare contrașipcă. A fost închis inceputul/finalul de coama pentru a preveni pătrunderea umezelii prin această parte.

Cadrul din lemn s-a dovedit a fi suficient de solid, încă din construcție, astfel încât un acoperiș mai greu decât cel de aluminiu nu va crea dificultăți la nivelul structurii. 
Prin acești pași, montatorii nu numai că au reușit să asigure o hidroizolație profesională a acoperișului, ci au create premisele complete pentru etapa montării învelitorilor din țiglă. Astfel, au fost create toate condițiile pentru partea finală: montarea țiglelor pe acoperiș.

 

Proiect special, țigle speciale

La alegerea modelului potrivit de țiglă, trebuiau luate în considerare anumite caracteristici speciale, deoarece, conform recomandărilor, țiglele ceramice pot fi montate doar la o pantă a acoperișului de peste 10°. 


Această situație reprezintă o excepție, pentru că modelul de țiglă ceramică folosit are o structură specială care permite utilizarea la o înclinare de până la 7°.

Nervurile laterale și capetele sunt deosebit de pronunțate, astfel că, datorită acoperirii în trepte, protejează împotriva pătrunderii apei chiar și în cazul vânturilor puternice. 

Pliurile invizibile și suprapunerea de până la 42% asigură o securitate suplimentară. 

Prin urmare, acoperișul va asigura protecție permanentă împotriva ploii, zăpezii și furtunilor.

Confortul regăsit, clientul mulțumit

După ce țiglele au fost montate, montatorii au efectuat lucrările finale la acoperiș și luminator. La aproximativ patru săptămâni după începerea proiectului, lucrările de renovare a acoperișului au fost finalizate.

„Suntem extrem de mulțumiți de rezultat. În comparație cu varianta din aluminiu, acoperișul din țiglă izolează complet. Iar cooperarea cu Creaton și montatorii sistemului de acoperiș a funcționat fără cusur", a declarat proprietarul casei.

 

Acest studiu de caz recent din Germania demonstrează încă o data, fiabilitatea și calitatea sistemelor pentru acoperișuri de la CREATON, sisteme care se pot aplica în orice condiții, indiferent că este vorba despre construcții noi, despre renovări sau remedierea unor soluții mai puțin inspirate folosite inițial. 
Alege, prin urmare, ce e mai bun pentru casa ta! 
CREATON dă tonul și in 2021!