Sistemul complet, soluția optimă pentru orice parte a acoperișului

Sistemul complet, soluția optimă pentru orice parte a acoperișului

Acoperișul este partea superioară a unei clădiri și protejează imobiliul de impactul fenomenelor meteorologice și de mediu.

În aceeași măsură, acoperișul contribuie la imaginea de ansamblu a clădirii. Există tipuri diferite de acoperiș, în funcție de complexitatea, designul si structura acestuia. Pentru ca acoperișurile să fie nu numai convingătoare din punct de vedere vizual, ci și capabile să reziste funcțional tuturor provocărilor, este important ca realizarea tuturor componentelor acestora să fie de cea mai bună calitate.

 

 

COAMA

Coama acoperișului este partea aflată de-a lungul acestuia, marginea superioară orizontală a acoperișului, care se întâlnește la suprafețele înclinate ale acestuia.

Coama este confecționată din țigle speciale, având rolul de a împiedica pătrunderea umidității de sus în acoperiș. În plus, se recomandă utilizarea coamei de ventilație a acoperișului.

 

 

STREAȘINA

Streașina este limita inferioară a unei suprafețe înclinate a acoperișului și este de asemenea denumită marginea de picurare a unui acoperiș. Când plouă, toată apa din suprafața acoperișului curge prin streașină în jgheabul atașat, care duce apa departe de clădire.

Lungimea streașinii poate fi egalată cu lățimea acoperișului și este marginea inferioară a marginii până la margine.

Punctul streașiei este intersecția dintre fațadă și acoperiș. Înălțimea de la teren până la punctul de streașină indică înălțimea streașinii.

 

 

CANTURILE

Canturile acoperișului sunt marginile create de întâlnirea a două suprafețe înclinate de acoperiș și formează un colț exterior. Canturile sunt acoperite cu bare transversale pentru a preveni pătrunderea rouăi și a apei de ploaie.

Zona triunghiulară a acoperișului se numește Walm.

 

 

JGHEABUL

Un jgheab de acoperiș este un colț interior care apare în margine atunci când se întâlnesc două suprafețe de acoperiș înclinate. În planul clădirii, aceste colțuri au un unghi mai mare de 180 ° pe interior. De obicei, această margine este acoperită cu o suprafață metalictă, astfel încât apa să curgă și să nu poată intra în interiorul acoperișului. Țiglele ceramice vor tredui tăiate, pentru a facilita funcționalitatea jgheabului.

 

 

FRUNTEA

Terminarea laterală a acoperișului pe fețele perpendiculare mai este denumită fruntea casei. Streașina și coama sunt ambele conectate la margine. Pentru finisajul acestei părți a acoperișului sunt disponibile țigle speciale pentru acoperiș, care contribuie la o mai bună protecție prin forma lor aparte. În mod alternativ, marginea poate fi acoperită și cu un așa-numit raft de scânduri de lemn.

Calitate ridicată determină siguranța completă

Sistemul complet pentru acoperiș de la CREATON înseamnă în primul rând țigla ceramică produsă la cele mai înalte standarde de calitate, o simbioză perfectă între tradiție și tehnologie modernă.

Accesoriile completează funcționalitatea, conferind siguranță și protecție totala. Nu în cele din urmă, soluțiile CREATON pentru fiecare din componentele acoperișului beneficiază de un design deosebit, dând un farmec aparte clădirilor.

La toate acestea, se adaugă un raport caracteristici-preț de neegalat, reconfirmând statutul de lider al CREATON din punct de vedere al calității pe piața românească și nu numai.