"Rațio". Țiglă Ceramică creată în Germania.

"Rațio". Țiglă Ceramică creată în Germania.

Când vorbim despre o alegere tradițională pentru acoperișul casei noastre, vorbim despre țigla ceramică, fabricată dintr-un material extrem de accesibil, respectiv argila, ce este ușor de prelucrat, cu o rezistență mecanică foarte mare. 

În ultima perioadă, a crescut atenția față de un stil de viață sustenabil, în care putem integra multe din elementele care contează pentru noi, precum acoperișul propriei noastre case.

Creaton a creat pentru clienții săi modelul ”RATIO”, o țiglă fălțuită cu dublă proeminență, care se distinge prin echilibru și beneficii de calitate perfecționate. Încă din 1879 ”RATIO” a suferit o continuă îmbunătățire, atingând performanța combinării avantajelor oferite de tehnologia modernă și de eficiența economică, oferind astfel o țiglă ceramică cu fălțuire laterală îmbunătățită, ce are un sistem de înșurubare ce nu necesită găurire prealabilă, ale căror falțuri superioare au fost îmbunătățite, obținând în acest mod o rentabilitate sporită pentru formatul 11,6 - 12,7 bucăți/m2. Cu aceste aporturi, marja de montaj este flexibilă și facilă, de 24 mm.

Gama ”RATIO” asigura acoperișului protecția sporită împotriva infiltrării apei pluviale și prin puterea foarte mare de acoperire, fiind o țiglă cu o mare eficiență economică. Țigla ceramică din gama ”RATIO” rezistă cu succes în fața intemperiilor vremii, păstrându-și calitatea de-a lungul secolelor, având o mare anduranță la radiațiile ultraviolete sau la apă și zăpadă, intemperii ce nu au efecte secundare asupra țiglei. Sistemul echilibrat de interconectare creează proporții favorabile, ce ajută și sporesc rezistența împotriva vântului.

"Rațio". Țiglă Ceramică creată în Germania.
"Rațio". Țiglă Ceramică creată în Germania.

Țigla ceramică ”RATIO” punctează și în ceea ce privește puterea de acoperire: cu un format de 265x445 mm și un necesar de plăci de aprox. 11,6 bucăți/m2, țigla de format mare cu falț se caracterizează printr-o rentabilitate sporită.

Paleta cromatică a țiglei ceramice ”RATIO” conține nuanțe de roșu natur, ”NUANCE” roșu cupru angoba, și ”NUANCE” gri vechi angoba.

Modelul ”RATIO” prezintă și mai multe avantaje fiind un produs optim pentru constructii, deoarece este foarte usor de reparat în cazul în care acest lucru este necesar. Țigla ceramică ”RATIO”, poate fi folosită pentru toate zonele climatice și pentru toate tipurile de acoperișuri cu pante.

Creaton a reușit încă o dată să găsească și să creeze combinația perfectă dintre un design superior și un preț avantajos. Recomandată pentru copertarea acoperișurilor extrem de înclinate, extrem de fiabilă și interesantă în materie de renovare, în care se caută o alternativă la țiglele plate de acoperiș, țigla ceramică modelul ”RATIO” de la Creaton, reprezintă o alegere eficientă, cantitatea necesară pe mp: cca. 11,7 bucăți, cu un unghi de înclinare minim 10° și un unghi de înclinare standard 22°.

În ultima perioada, petrecem din ce în ce mai mult timp sub propriul acoperiș. E important, deci, să avem cel mai durabil, eficient și sigur sistem pentru acoperișuri.