PROTECȚIE ȘI EFICACITATE OPTIMĂ, NUMAI PRINTR-UN SISTEM COMPLET PENTRU ACOPERIȘ, DE LA CREATON

PROTECȚIE ȘI EFICACITATE OPTIMĂ, NUMAI PRINTR-UN SISTEM COMPLET PENTRU ACOPERIȘ, DE LA CREATON

În fiecare poveste, exista acei eroi mai puțin cunoscuți, acei eroi formidabili care își îndeplinesc minunat misiunea departe de vizibilitatea si atenția de care beneficiază protagoniștii. În felul ei, folia anticondens intră în această categorie. Nu o vedem nici din afară, nici dinăuntrul casei, dar are un rol atât de important, de susținere a performanței întregului sistem al acoperișului.

Nici o casă fără o folie de calitate

Lipsa unei folii anticondens de bună calitate poate scădea durata de viață a acoperișului, pentru că lasă umezeala să strice structura de lemn și termoizolația acestuia. Odată pătrunsă în lemn, umiditatea va accelera procesul de putrezire a acestuia. Astfel, acoperișul are de suferit pentru că se degradează structura de susținere a țiglei, iar acest lucru poate genera foarte rapid costuri mari pentru reparația structurii acoperișului și nu în ultimul rând degradează proprietațile atât de importante ale termoizolației.

Cum alegem folia cea mai potrivită

Conform opiniei experților în accesoriile pentru acoperișuri, cele mai importante criterii care care stau la baza alegerii celei mai bune folii sunt următoarele:

 • Etanșeitatea 
  Cu cât este mai etanșă cu atât mai eficientă. Rolul de barieră împotriva umezelii este extrem de important pentru o folie anticondens
 • Rezistența la acțiunea mecanică 
  De multe ori, tocmai acțiunile mecanice provoacă deformări sau deteriorări ale foliei, fapt care are un impact negativ asupra performanței acesteia
 • Permeabilitatea în fața vaporilor 
  În acest fel, acoperișul casei „respiră”, circulația vaporilor făcând ca funcționalitatea foliei să capete noi valențe
 • Rezistenta la radiațiile de tip UV 
  Clima este în continuă schimbare, prin urmare intensitatea radiațiilor UV poate atinge niveluri extrem de ridicate. O rezistență sporită în fața acestora determină o eficiență sporită a întregului sistem
 • Rezistența termică 
  Cald-rece-cald și iar de la capăt. Acestea sunt provocările continue ale unui sistem pentru acoperiș. Pentru a avea un acoperiș durabil și rezistent, capacitatea unei folii de a face față fluctuațiilor de temperatură este extrem de importantă

Performanțe unice ale foliei anticondens de la CREATON

Calitatea unei folii este esențială pentru eficiența unui acoperiș. De aceea, specialiștii recomandă performanța foliilor anticondens produse de CREATON. Prin atributele lor superioare, foliile de la CREATON maximizează capacitatea de a nu lăsa aburii sau vaporii creați sub învelitoare să pătrundă în spațiul interior, conducându-i prin spațiul de aerisire, impermeabilitatea structurii nefiind niciun moment în pericol. În cazul mansardelor, este obligatorie membrana cu rol de barieră de vapori, plasată sub termoizolație, la interior.

Sistemul CREATON conține patru tipuri de folii anticondens și o membrană cu rol de barieră de vapori.

CREATON UNO CLASSIC

Un raport calitate-preț excelent pentru o folie în 3 straturi  care oferă toate caracteristicile de bază ale unei folii performante. 
Principalele beneficii ale foliei UNO CLASSIC sunt capacitatea ridicată de a permite acoperișului să „respire”, precum și prețul atractiv. 
Folie cu indice ridicat de respirabilitate, CREATON UNO CLASSIC are 3 straturi PP (2 straturi exterioare PP centrifugate + un strat interior PP microporos), recomandată pentru acoperișuri cu sau fără structuri de susținere, aceasta poate fi aplicată in contact direct cu izolația termică. Membrana CREATON UNO CLASSIC poate fi utilizată vertical.

CREATON DUO EXTRA

Printre beneficiile foliei DUO EXTRA menționăm capacitatea crescută de respirabilitate, prețul atractiv și rezistența ridicată la acțiunea mecanică, elemente care au condus la certificarea R2 a acestui tip de folie. 
Folie cu indice ridicat de transfer higrometric, CREATON DUO EXTRA prezintă 3 straturi PP (2 straturi exterioare PP centrifugate + un strat interior PP microporos). 
Recomandată pentru acoperișuri cu sau fără structură de susținere, aceasta poate fi aplicată in contact direct cu izolația termică și poate fi utilizată vertical.

CREATON TRIO EXTRA

Pentru o folie anticondens robustă și rezistentă, CREATON TRIO EXTRA este alegerea optimă. 
De asemenea, TRIO EXTRA este folia cu cea mai mare rezistență la rupere și o capacitate ridicată de a susține “respirația” întregului sistem. 
Folie cu indice ridicat de respirabilitate, CREATON TRIO EXTRA are 4 straturi (2 straturi exterioare PP centrifugate + un strat interior PP microporos + un strat armătură din fibră de sticlă pentru creșterea rezistenței. 
Recomandată pentru acoperișuri cu sau fără structură de susținere, aceasta poate fi aplicată in contact direct cu izolația termică și poate fi utilizată vertical.

CREATON QUATTRO LONGLIFE EXTRA

De departe cea mai avansată opțiune disponibilă pe piață în rândul membranelor pentru sub-acoperis, QUATTRO LONGLIFE EXTRA este extrem de rezistentă, dispune de o durabilitate de neegalat, permițând, în același timp, un grad de etanșeitate ridicat al întregului sistem. 
Este o membrană de acoperiș perfectă pentru învelitorile cu pantă mică, recomandarea fiind de a fi utilizată împreună cu accesoriile pentru folii.

Toate foliile anticondens de la CREATON sunt create printr-un sistem inovator, pentru a corespunde celor mai exigențe cerințe și pentru a îndeplini toate criteriile pe care experții în acoperișuri le recomandă (etanșeitate, rezistența la acțiunea mecanică, permeabilitate la vapori, rezistența la radiațiile UV, rezistența termică).

Pentru acoperișurile cu grade de înclinare și utilizări variate, pot fi utilizate folii cu diferiți parametri tehnici. Pentru o acoperire perfectă și 100% sigură, constructorii de acoperișuri au la dispoziție materiale adiționale precum adezivi sub formă de rulou și tuburi, benzi de etanșare și paste izolante, precum și elemente de montaj. 

 

Protejează acoperișul cu membrana anticondens!

Privește acoperișul ca pe un tot, în care fiecare element influențează și potențează eficacitatea sistemului. Alege sistemul complet pentru acoperișuri, de la CREATON!