Premion – alegerea perfectă pentru un acoperiș de excepție

Casa, spațiul în care ne desfășurăm cea mai mare parte a timpului, trebuie să fie nu doar un adăpost, ci un loc în care designul, confortul și funcționalitatea se îmbină într-o simbioză perfectă. 

În demersul construirii unei locuințe, fiecare componentă este importantă, iar acoperișul conferă personalitate fiecărei case și joacă un rol crucial, oferind protecție, aspect și durabilitate.

În cele ce urmează, vom explora un caz practic unde toate aceste elemente au fost aduse la unison prin alegerea unui anumit tip de țiglă ceramică: PREMION de la CREATON.

Cadrul Proiectului

Razvan, beneficiarul proiectului, a ales să ridice o casă de la zero pe strada Valea Adâncă din Iași, un proiect de suflet unde fiecare detaliu a fost meticulos gândit. 

În acest context, alegerea țiglei ceramice pentru acoperiș a reprezentat un element de maximă importanță al proiectului, solicitând o analiză riguroasă și o selecție judicioasă. Modelul de țiglă PREMION de la CREATON s-a impus ca soluție ideală și în continuare vom explora argumentele care au stat la baza acestei decizii.

Caracteristicile modelului de țiglă PREMION

PREMION este un model ce se distinge în peisajul opțiunilor învelitorilor de bună calitate, printr-o estetică deosebită și caracteristici tehnice de top. 

Referitor la tehnologia „KERALIS”, este esențial să punctăm că aceasta implică arderea țiglelor la temperaturi înalte, conferind o culoare uniformă și o rezistență inegalabilă în fața factorilor externi.

Argila pură este uscată și transformată într-o pulbere fină, iar apoi, printr-un proces controlat cu precizie, se desfășoară arderea, la o temperatură de peste 1100° C, obținându-se o masă de argilă omogenă și densă de calitate superioară, sporind astfel rezistența la îngheț a țiglelor.

În plus, fiecare țiglă PREMION se distinge prin rezistență în timp și calitate excepțională, factori ce au fost luați în calcul în decizia finală a beneficiarului.

Nuanța de ardezie angoba, selectată pentru acest proiect, aduce un aspect sofisticat și o cromatică ce completează cu eleganță designul exterior al casei.

Parteneriatul cu Metronom Moldova SRL

Metronom Moldova SRL, cu o vastă experiență în montarea țiglei ceramice CREATON, a fost montatorul ales pentru acest proiect, implicându-se activ în transformarea viziunii beneficiarului în realitate. 

Echipa Metronom și-a adus contribuția nu doar în ceea ce privește montarea țiglei, ci și în selecția accesoriilor adecvate, pentru a asigura o funcționalitate maximă și o estetică impecabilă a acoperișului.

Atât țigla ceramică cât și accesoriile au fost selectate cu grijă. 

Pentru a crește confortul casei și durata de viață a acoperișului s-a optat pentru montarea unei folii anticondens Creaton DUO Extra 150g/m2. 

Folia de difuzie este esențială pentru un control optim al umidității și pentru protecția structurii acoperișului. 

Printre avantajele foliei DUO EXTRA se numără capacitatea sa remarcabilă de respirabilitate, un raport calitate-preț atractiv și o rezistență superioară la solicitările mecanice.

Aceasta se recomandă pentru acoperișuri cu sau fără structură de susținere, putând fi aplicată direct pe izolația termică și utilizată și în poziție verticală.

Alte accesorii, precum banda de aerisire coamă din aluminiu, clema antifurtună și sistemul pluvial din oțel 333/100, au fost integrate cu măiestrie de echipa de montatori, creând un acoperiș cu un aspect plăcut, funcțional și de durată.

Concluzie

Succesul proiectului de pe strada Valea Adâncă din Iași a fost posibil datorită colaborării perfecte dintre beneficiar, montator și CREATON, un exemplu de îmbinare armonioasă a funcționalității și esteticii.

Mulțumită atenției la detalii a profesioniștilor implicați și modelului de țiglă folosit, s-a reușit realizarea unei lucrari de excepție, care va rămâne un reper în portofoliul CREATON.

Acest studiu de caz demonstrează că alegerea materialelor de calitate și colaborarea cu specialiști avizați pot fi pilonii construcției unor proiecte cu adevărat remarcabile.