Perfecțiunea unui acoperiș stă în detalii

„Noblesse oblige”, spune o zicală franceză, aplicabilă atât la nivel personal cât și pentru brand-uri, punctând faptul că imaginea pozitivă si statutul pot fi susținute doar printr-un efort continuu de a menține nivelul de calitate și de a satisface în permanență așteptările clienților. Este acum mai actuală ca oricând în contextul în care optimizarea costului reduce focusul pe calitate al producătorilor în multe domenii. Nu puține sunt, însă, companiile și produsele care păstrează același standard de calitate cu care și-au obișnuit multiple generații de clienți. 

În portofoliul CREATON se regăsește colecția exclusivă de țiglă smălțuită BIBER NOBLESSE.

Procesul de fabricatie presupune ca produsul biber, dupa ce ia nastere (tragere si debitare), sa fie vopsit si ars de doua ori, ultimul proces de vopsire fiind manual, stratul final si culoarea suprafetei fiind una exclusivista. 

Smălțuirea în cele două straturi (denumită Noblesse) funcționează ca o protecție suplimentară împotriva îmbătrânirii optice, a razelor UV și a formării de mușchi. În plus, smălțuirea în două straturi asigură că suprafața țiglelor este netedă, ușor de curățat și are efect hidrofug. 

Tehnologia de fabricație avansată a făcut ca acest model să prezinte o serie de avantaje competitive imbatabile: durabilitate, calitate deosebită, o gamă de 60 de nuanțe de culoare atent selectate care satisfac cele mai pretențioase gusturi in materie de design.

Noblesse – Emoția unică a culorii, încântă ochiul și bunul simt, ajuta arhitecții în dezvoltarea și atingerea de noi concepte și de cele mai multe ori adaugă plus valoare arhitecturii clădirilor, fie ele noi sau în proces de reablitare. 

Într-un joc al superlativului, culorile unice Creaton, au denumire de anotimp și sunt asociate cu cifre de la 1 la 5. Astfel, pentru a vorbi pe limba designerilor Creaton, culoarea alba este asociata cu Noiembrie 1, albastrul mării este Februarie 2, iar verdele lanului de primavară se regăsește in Aprilie 2. Iar jocul poate continua.

Strălucire și distincție pentru cele mai complexe proiecte.

 Un studiu de caz care exemplifică aceste calități unice vine din nordul Germaniei, unde sistemele pentru învelitori de la CREATON au fost folosite la construcția unei case uni-familiale cu două etaje.

Montatorul a pornit din start cu o provocare legată de suprafața mare care trebuia acoperită, dar și forma acesteia, avand mai multe ape de realizat inclusiv doua lucarne „ochi de bou”. 
Membrii echipei proiectului au fost impresionați de ușurința montării și de calitatea materialului, în special suprafața care oferă protecție împotriva formării de mușchi și alge. Materialele furnizate în șantier de Creaton, împreuna cu sistemele de prindere necesare în zonele de dolii, coame inclinate și zona „ochi de bou” au fost folosite cu succes și au dus la îndeplinirea proiectului. Atât produsele care acopera coama cât și solzii Biber folosiți pentru acoperiș, au avut aceeași culoare reușindu-se o îmbinare armonioasă a celor două elemente distincte.

Rezistența crescută la ciclurile de îngheț-dezgheț, impurități și la factorii de mediu este o caracteristică apreciată în mod deosebit. Varietatea culorilor folosite și îmbinarea acestora a permis realizarea unui proiect deosebit din puncte de vedere arhitectural, al coloristicii și designului.

Glazura specială din această colecție exclusivă conferă țiglelor un aspect lucios alături de culoarea deosebită. Suprafața asemănătoare sticlei, oferă, de asemenea, o protecție mai mare împotriva prafului, aciditatii excrementelor de pasari si al mizeriei in general.

Proprietarul casei a fost foarte mulțumit de calitatea acoperișului, de îmbinarea culorilor și de felul unic in care casa arata, ca un tot unitar.

 

 

Designul clădirilor remarcabile, potențat de NOBLESSE.

Fiindcă am menționat gama bogată de culori a acestei țigle, în România, la Săpânța, acoperișul bisericii de la Cimitirul Vesel, un monument unic în lume și una din cele mai importante atracții turistice din nordul țării, a fost realizat folosindu-se BIBER NOBLESSE.

O clădire unică, încărcată de istorie și, mai ales, element central al unei monument creat pe un concept neconvențional, biserica de la Săpânța din anul 1935, Maramureș, are un design unic, o îmbinare a culorilor deosebită și o prestanță unică, toate acestea potențate de calitatea și versatilitatea țiglei BIBER NOBLESSE.

Pentru acoperișul bisericii s-au folosit 36 de nuanțe din gama noblesse care au fost îmbinate pentru a fi asociate cu portul tradițional iar culorile au fost alese astfel încât să completeze gama cromatică aflată pe crucile cimitirului.  

 Deseori imaginea de ansamblu este spectaculoasă, dar în spatele acesteia stau detalii și munca asidua a profesioniștilor.

Natura și diversitatea ei au servit drept model pentru gama NOBLESSE. Procesul de producție este unul ecologic, pigmenții de culoare folosiți în realizarea țiglei NOBLESSE neconținând Cadmiu sau Seleniu.

 Cu un total de 60 de nuanțe de culoare atent selectate, această gamă oferă numeroase posibilități de combinare atât pentru designul clădirilor istorice, cât și pentru clădirile noi, cu o arhitectura inovatoare. Este o țiglă care inspiră și dă frâu liber celor mai creative dorințe în materie de design.

Construcțiile remarcabile au nevoie de învelitori remarcabile! 
Fie că este vorba despre o construcție nouă sau despre renovarea uneia existente, specialiștii în acoperișuri recomandă fără echivoc sistemele de învelitori care prezintă cel mai înalt standard de calitate, ca urmare a utilizării celor mai bune materii prime și a celei mai performante tehnologii.

Mergi pe mâna specialiștilor! Alege CREATON pentru un acoperiș deosebit!