Perfecțiunea stă în detalii: studiu de caz din Germania

 

 

În articolele precedente, am expus punctele forte ale țiglelor ceramice din portofoliul CREATON, produse care prezintă o serie de avantaje competitive imbatabile: durabilitatea, calitatea, raportul calitate-preț și sustenabilitatea.

Articolul prezintă un studiu de caz din perspectiva unui montator care a folosit sistemele pentru învelitori de la CREATON la construcția unei case pentru o familie din Horsten, o mică localitate situată nordul Germaniei.

În realizarea acestui proiect, Timmi Slowik, specialist în acoperișuri și tâmplarie, proprietarul Dachbaukonzept, o companie membră a Asociației Specialiștilor în Acoperișuri din Oldenburg s-a confruntat dificila provocare a montării unei suprafețe de acoperiș de aproximativ 470 de metri pătrați, compusă efectiv din patru acoperișuri (inclusiv un garaj). 
Lucrările la acoperișul casei cu două etaje au durat în jur de 450 de ore, întregul proiect fiind finalizat cu succes în octombrie 2015.

 

Echipa lui Timmi Slowik a fost responsabilă de montarea căpriorilor și a țiglelor. Datorită caracteristicilor acoperișului, montatorul și clientul au decis să utilizeze țiglele Premion de la Creaton


Țiglele din gama Premion sunt produse folosindu-se procedura Keralis, care aduce multe beneficii produsului finit. Procedura intensă de prelucrare asigură realizarea suprafeței tipice, netede, de un colorit mat nobil. Suprafața densă oferă protecție împotriva formării de mușchi și alge. Rezistența crescută la îngheț, impurități și la factorii de mediu este o caracteristică deosebită. Datorită colorației în masă a țiglelor, micile imperfecțiuni devin invizibile.

 

 

Pentru acest proiect, au fost folosite aproximativ 4.500 bucăți de țiglă ceramică de culoare neagră, precum și accesorii originale în completarea acestora.

„Nu am mai lucrat până acum cu acest model de țiglă de la Creaton și suntem impresionați de ușurința montării și de calitatea materialului. De asemenea, am fost impresionați de soluțiile complete pentru accesorii”, a menționat specialistul în acoperișuri.

Elementele structurii acoperișului au fost montate în conformitate cu specificațiile producătorului. Montatorii au început cu lateralele care aveau o lungime de 11,60 metri , streașina și dolia de aproximativ 45 de metri lungime, înainte ca gratarele (88 de metri în total) și coamele (25 de metri în total) să fie montate. Tranzițiile dintre planurile de coama au fost realizate cu ramificatii cu 3 și 4 axe.


Acoperișul a fost dotat, de asemenea, cu cleme anti-furtună în conformitate cu schema pusă la dispoziție de Creaton.

Interviu cu specialistul în acoperișuri Timmi Slowik

CREATON: Au existat abateri de la abordarea obișnuită în acest proiect?

Specialist: Da! Nu am fost implicați în planificarea inițială. Antreprenorul construcției ne-a implicat în proiect doar după ce structura acoperișului a fost finalizată. 
Acest lucru a redus considerabil timpul de execuție al proiectului. 
Datorită dimensiunii și întinderii lucrării, a fost un proiect foarte interesant, pe care l-am finalizat cu succes.

CREATON: Care a fost cea mai mare provocare?

Specialist: Fiecare proiect reprezintă o provocare, pentru că detaliile acoperișului sunt diferite la fiecare clădire. Spre exemplu, aici, a trebuit găsită o soluție de drenaj pentru partea din spate a clădirii, unde se întâlnesc mai multe suprafețe de acoperiș cu diferite unghiuri de înclinare.

CREATON: Cum a decurs conlucrarea cu alte ceilalți specialiști?

Specialist: La acest proiect complex, am lucrat cu zidari, tâmplari și instalatori. Coordonarea cu diferiți specialiști în același proiect necesită întotdeauna comunicare continuă și flexibilitate. În cele din urmă, însă, cooperarea a decurs fără probleme, iar lucrarea a fost realizată la timp și în cei mai buni parametri calitativi, spre deplina satisfacție a clientului.

Fie că este vorba despre o construcție nouă sau despre renovarea uneia existente, specialiștii în acoperișuri recomandă fără echivoc sistemele de învelitori care prezintă cel mai înalt standard de calitate, ca urmare a utilizării celor mai bune materii prime și a celei mai performante tehnologii.

Mergi pe mâna specialiștilor! Alege CREATON pentru acoperișul casei tale!