Inovație și tradiție: Cum se poate transforma un acoperiș obișnuit într-o piesă arhitecturală de excepție.

Realizarea unui acoperiș mediteranean autentic presupune o planificare atentă și o execuție impecabilă.

Un exemplu elocvent este cel al casei rezidențiale Fizitea, o demonstrație a modului în care țigla ceramică FUTURA poate transforma un acoperiș obișnuit într-o piesă arhitecturală de excepție. 

Modelul FUTURA, ales nu doar pentru calitățile sale estetice cât și pentru durabilitate, a fost montat de către Csibi Ferencz, un specialist cu o vastă experiență în proiectele CREATON, recunoscut pentru profesionalismul său și abilitatea de a găsi soluții practice.

Proiectul a necesitat o abordare meticuloasă în pregătirea și montarea învelitorii, pentru se potrivi armonios cu designul general al clădirii. Folosind țigla FUTURA în culoarea rosu cupru, Csibi a reușit să adauge acoperișului un aspect distinctiv care completează perfect stilul arhitectural al casei.

 Odată cu avansarea lucrării de montaj, rooferul s-a confruntat cu provocări specifice, printre care ajustarea accesoriilor pe acoperiș și protejarea învelitorii împotriva deteriorării cauzate de mortarul de finisaj folosit de constructori. Soluția a venit prin aplicarea riguroasă a instrucțiunilor din ghidul de montaj CREATON, care a inclus și protejarea țiglei ceramice cu folie de polietilenă transparentă pentru a preveni orice posibilă deteriorare.

 Dar nu doar țigla face diferența ci și produsele complementare din portofoliul CREATON. Un alt aspect demn de menționat este adaptabilitatea acestora la nevoile specifice ale oricarui proiect. În acest caz, utilizarea membranelor anticondens DUO și TRIO, s-a dovedit a fi esențială pentru montajul eficient al țiglelor ceramice pe structuri cu înclinații reduse, eliminând riscul infiltrărilor de apă. 

Calitatea unei folii anticondens este esențială pentru eficiența unui acoperiș. De aceea, specialiștii în acoperișuri recomandă folosirea unor folii de difuzie de calitate. Prin atributele lor superioare, foliile de la CREATON împiedică condensul creat în partea inferioară a țiglelor să umezească astereala, conducând condensul din partea inferioară a țiglelor prin spațiul de aerisire, impermeabilitatea structurii nefiind niciun moment în pericol, permițând totodată "respirația" adecvată a casei și a acoperișului.

Folia DUO se distinge prin capacitatea sa superioară de respirabilitate și rezistență la acțiuni mecanice, certificată R2 pentru performanță. Echipată cu trei straturi PP, inclusiv un strat interior microporos, aceasta oferă un transfer higrometric excelent.

Similar, TRIO EXTRA prezintă o rezistență la rupere excepțională și o capacitate de ventilare îmbunătățită, având patru straturi, inclusiv o armătură din fibră de sticlă pentru o rezistență crescută.

Recomandate pentru acoperișuri cu sau fără structură de susținere, membranele anticondens DUO și TRIO pot fi aplicate în contact direct cu izolația termică și pot fi utilizate vertical.

 "Din vasta mea experiență lucrând direct cu beneficiarii, am observat că aceștia apreciază enorm foliile anticondens de la CREATON pentru utilitatea și calitatea lor excepțională.

Acestea permit o etanșeizare eficientă și un montaj simplificat chiar și pe acoperișuri cu înclinație redusă, ceea ce transformă orice proiect într-un succes garantat.

Pe lângă asta, țigla ceramică CREATON este în mod constant lăudată pentru rezistența remarcabilă și garanția extinsă oferită de producător, oferind proprietarilor liniștea și siguranța de care au nevoie”, a precizat montatorul Csibi Ferencz.

Aspectul final al învelitorii s-a potrivit perfect cu viziunea proprietarului, acesta fiind foarte mulțumit atât de calitatea lucrării cât și de produsele utilizate. Modelul FUTURA, de culoare roșu cupru s-a dovedit a fi alegerea perfectă pentru acest proiect, oferind casei un farmec aparte și o personalitate unică.

 Materialele folosite pentru acest proiect, incluzând țigla ceramică FUTURA, membranele de difuzie, precum și sistemele de prindere, subliniază eficacitatea și flexibilitatea produselor care compun gama CREATON. Acestea au fost alese pentru a răspunde nevoilor specifice ale proiectului, demonstrând capacitatea CREATON de a oferi soluții complete pentru orice tip de acoperiș, chiar și pentru acele structuri cu înclinații minime.

Experiența acumulată în acest proiect validează capacitatea CREATON de a furniza nu numai produse de calitate superioară, dar și asistența tehnică necesară pentru a aduce la viață proiecte ambițioase. Rezultatul final este o locuință care excelează  la capitolele funcționalitate și estetică, îndeplinind viziunea proprietarului.