Siguranță totală în fața furtunilor, cu sistemul complet de acoperiș

Iarna nu te ia prin surprindere cu sistemul complet

Iarna nu te ia prin surprindere cu sistemul complet

Se apropie iarna, sezonul temperaturilor extreme, sezon care ne solicită cel mai mult din punct de vedere fizic și nu numai. Iarna nu-i ca vara, asta e clar. Sintagma “a fi pregătit pentru iarnă” nu este doar o formulă pe care o folosesc drumarii, ci are o aplicabilitate în mai multe domenii, aducând după sine și foarte multe elemente practice. Așa cum ne pregătim mașina pentru iarnă, așa și acoperișul trebuie echipat corespunzător. Spre deosebire de cauciucurile de la mașină, la acoperiș, odată efectuat montajul, accesoriile rămân acolo pentru minim zeci de ani.

Știai că zăpada poate fi de mai multe feluri?

Așa cum niciun anotimp nu seamănă cu altul, așa și zăpada poate fi de mai multe feluri.

  • Zăpadă de tip “pudră”: zăpadă uscată care nu se lipește nici măcar sub presiune
  • Zăpadă de tip “carton”: zăpadă umedă, care poate fi formată într-un bulgăre atunci când este presată
  • Zăpadă umedă: zăpadă foarte umedă din care poate fi stoarsă apa
  • Zăpadă “putredă”: noroaie, un amestec de apă și zăpadă

Un tip special de zăpadă este zăpada veche, care deja s-a topit de una sau mai multe ori. Aceasta se îngroașă foarte mult și, prin urmare, este mai greu decât zăpada proaspătă.

Toate aceste tipuri de zăpadă, odată depuse pe acoperiș, devin extrem de periculoase pentru locatarii casei, dar mai ales pentru trecători. Iar pentru orice incident provocat de zăpada căzută de pe acoperiș, responsabilitatea principală revine proprietarului casei.

Cele mai bune soluții împotriva efectelor zăpezii, de la CREATON.

  1. Sistem de protecție pentru zăpadă cu un singur strat: la volume mai mici de zăpadă, este suficient un sistem de protecție anti-zăpadă din al doilea sau al treilea rând de streașini.
  2. Sistem de protecție pentru zăpadă cu mai multe straturi: în funcție de cantitatea de zăpadă și cea de ploaie, mai multe rânduri ale sistemului de protecție pentru zăpadă (de exemplu, protecție pentru zăpadă) pot fi așezate unul deasupra celuilalt pentru o siguranță sporită.
  3. Sistem de protecție cu bariere de zăpadă. În zonele în care se produc căderi semnificative de zăpadă, se recomandă o combinație de protecție pentru zăpadă și bariere („nasuri”) de zăpadă pentru a reduce sarcinile de zăpadă pe sistemul de protecție pentru zăpadă din streașină.

Sistemele de protecție împotriva zăpezii sunt diferite de sistemele de reținere a zăpezii și de protecție a zăpezii. Sistemele de susținere a zăpezii, cum ar fi „nasurile” de zăpadă trebuie să fie instalate uniform într-un aranjament eșalonat până la coama pe întreaga suprafață a acoperișului. Sistemele de menținere a zăpezii servesc la distribuirea uniformă a sarcinii de zăpadă pe întreaga suprafață a acoperișului, ceea ce asigură chiar și decongelarea zăpezii.

Sistemele de protecție la zăpadă sunt bariere liniare, cu un singur rând sau cu mai multe rânduri, cum ar fi grilaje de zăpadă, tuburi sau bușteni, care blochează zăpada în curs de alunecare de pe acoperiș.

Sistemele de apărare și de păstrare a zăpezii

Dimensionarea sistemului de apărare pentru zăpadă rezultă din reglementările regulamentelor de construcții de stat, precum și din „zona de încărcare a zăpezii”, care rezultă din amplasarea geografică a clădirii. Un sistem de apărare pentru zăpadă CREATON este calculat pe baza acestor specificații și apoi este introdus armonios în construcția acoperișului.

Avantajul decisiv al accesoriului pentru apărarea împotriva zăpezii CREATON este montarea directă odată cu montarea acoperișului. Nu există modificări ale acoperișului sau ale țiglelor de acoperiș, care ar putea afecta astfel eficiența sistemului de acoperiș. În plus, aceste elemente se încadrează armonios în aspectul general al acoperișului.

Cu sistemul complet...treci iarna grea

Vrei sa fii pregătit 100% pentru surprizele neplăcute ale sezonului rece?

Cu sistemul complet de la CREATON beneficiezi de o ofertă specială la accesorii, pentru a fi pregătit 100% pentru vicisitudinile vremii în sezonul rece.

Clemele, sistemul parazăpadă, precum și alte elemente datorită cărora, sistemul de acoperiș devine mai sigur împotriva intemperiilor (ploi, grindină, zăpezi), fiind accesorii de siguranță care nu trebuie să lipsească dintr-un sistem complet pentru acoperiș.

 

Cu țigla ceramică și sistemul complet pentru acoperișuri de la CREATON n-ai griji toată iarna asta...și în toate iernile care vin!