Expoziția INTEGRAT 2.1 by KSA: O experiență impresionantă de arhitectură și arte vizuale la Romania Creative Week Hub

Un proiect expozițional impresionant, desfășurat sub cupola Romania Creative Week Hub, în cadrul secțiunii Arts & Crafts, a avut loc la Galeria Labirint, Casa de Cultură "Mihai Ursachi" din Parcul Copou, Iași, în perioada 13 – 28 mai. 

Evenimentul a adus împreună ilustrația, arhitectura și artele vizuale, într-o formă anamorfă, oferind o modalitate inedită și interactivă de experimentare a spațiului expozițional.

Instalația arhitecturală centrală a fost atipică, deoarece structura sa s-a modificat pe parcursul perioadei expoziționale, având trei forme diferite.

"Conceptul seriei de evenimente INTEGRAT propune crearea unor instalații de arhitectură care transformă temporar spațiul expozițional, oferind o modalitate unică de vizualizare și percepție a lucrărilor de artă", explică arhitecta Simona Cercel.

Vernisajul expoziției și prima formă a instalației centrale au avut loc pe 13 mai, iar pe 19 mai a fost prezentată cea de-a doua formă a proiectului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România, filiala Iași-Vaslui.

Finisajul expoziției și singura zi în care a fost posibilă vizitarea celei de-a treia forme a instalației centrale a avut loc pe 28 mai, la Galeria Labirint.

Cele trei forme ale expoziției și tururile virtuale 3D pot fi accesate mai jos:

În plus, există și o variantă personalizată pentru ultima fază, care permite accesul la toate celelalte tururi 3D din meniu, care poate fi accesată aici.

Expoziția a fost deschisă în permanență în perioada 13 – 20 mai. La această expoziție și în cele trei faze în care expoziția și-a modificat formele, au participat arhitecți și proiectanți din cadrul biroului U.A.R filiala Iași, împreună cu președintele, domnul arhitect Dragos Ciolacu, și cadre didactice din cadrul Facultății de Arhitectură "G.M. Cantacuzino" din Iași.

CREATON a fost prezentă și ea în cadrul expoziției, fiind promovată prin roll-up-uri la intrare, flyere și menționată în toate articolele media referitoare la INTEGRAT 2.1 by KSA.

Acest proiect expozițional, împreună cu CREATON, a fost prezentat și în revista de arhitectură Igloo. Linkul poate fi accesat aici.

Expoziția a fost prezentată alături de CREATON pe mai multe canale media, astfel:

  • AGERPRES (linkul poate fi vizualizat aici)
  • PRO TV (linkul poate fi vizualizat aici)
  • SUN MEDIA (linkul poate fi vizualizat aici)
  • investigatoria.ro (linkul poate fi vizualizat aici)
  • topiasi.ro (linkul poate fi vizualizat aici)
  • informateca.ro (linkul poate fi vizualizat aici)
  • pescurt.ro (linkul poate fi vizualizat aici)