Experții recomandă: ce trebuie luat în calcul la alegerea sistemelor de ventilație pentru acoperiș!

Acoperișul ne protejează atât de bine, dar, în același timp și acesta trebuie protejat corespunzător.

Un element indispensabil fiecărui acoperiș utilat complet îl reprezintă sistemul de ventilație.

Sistemele de ventilație au rolul de a asigura o circulație adecvată a aerului în interiorul clădirii, fiind astfel importante pentru buna funcționare și pentru durabilitatea acoperișului. Acest lucru are ca impact sporirea protecției casei împotriva umezelii și, ca urmare, a confortului celor care locuiesc în casă. 

Concret, dacă ventilarea nu lucrează la parametri optimi, atât temperaturile ridicate din timpul verii cât si frigul puternic de peste iarnă pot afecta structura de rezistență. Iar o structură slăbită va afecta în timp eficiența întregului sistem al acoperișului.

Prin urmare, evacuarea aerului este un factor important care contribuie la buna funcționare a întregului sistem de acoperiș. 

Instalarea este una din etapele cele mai importante care, dacă este realizată impecabil, va  asigura buna funcționare a întregului sistem, optimizându-i durabilitatea.

 

 

Ce presupune o instalare corectă în practică?

În primul rând, atunci când alegem un element de ventilație, este recomandat să urmăm instrucțiunile cuprinse în proiectul de construcție. Este deosebit de important să se țină seama de diametrul corect al conductei de ventilație. Aceasta este o condiție prealabilă pentru buna funcționare a întregului sistem de ventilație.

 

Produsele și accesoriile individuale trebuie, de asemenea, selectate cu atenție. Cea mai bună soluție este să folosim elemente de ventilație originale fabricate de același producător de la care au fost achiziționate țiglele ceramice. În acest fel, vom asigura compatibilitatea tuturor elementelor componente și vom putea menține o estetică uniformă și culori consistente ale suprafeței acoperișului.

 

Sistemul complet înseamnă garanție extinsă!

În portofoliul de țigle ceramice, CREATON oferă gama completă de sisteme de ventilație SIGNUM pentru acoperiș, cu soluții care permit realizarea unui sistem funcțional și etanș.

Instalarea soluțiilor originale este adesea o condiție prealabilă pentru obținerea unei garanții pentru întreaga acoperire. De exemplu, în cazul produselor marca CREATON, respectarea acestei recomandări permite o perioadă de garanție foarte lungă, care poate ajunge la 50 de ani. Sună tentant, nu?

Un alt factor-cheie este ca în orice fel de lucrare, experiența specialiștilor care realizează instalarea. Sistemul de aerisire trebuie instalat de un montator specializat în acoperișuri, care să dispună de calificările și aptitudinile necesare pentru a realiza montajul în conformitate cu toate recomandările producătorului.

Orice inexactități în această zonă vor duce la o funcționare incorectă a ventilației casei, care, în cazuri extreme, poate chiar pune în pericol confortul și siguranța proprietarilor.

În etapa de instalare, este foarte importantă conectarea în mod corespunzător a conductei de ventilație cu stratul de acoperire inițial situat sub panta acoperișului.

Instalarea corectă va împiedica pătrunderea condensului în stratul de izolație (de exemplu, prin utilizarea izolatiei peste capriori).

Dacă acest element al acoperișului devine umed, ar pierde proprietățile sale de izolare termică. Acest lucru ar cauza un evident disconfort și, mai mult decât atât, ar putea scurta semnificativ durata de viață a acoperișului.

 

Pe de altă parte, înlocuirea elementelor structurale deteriorate din structura de izolație este o activitate complicată și foarte costisitoare. Merită menționat faptul că prețul unei astfel de reparații poate depăși costul întregului acoperiș.

 

Înainte de a începe orice lucrare, specialiștii recomandă citirea cu atenție a detaliilor despre accesoriile de montare incluse în sistemul de ventilație. Cunoașterea soluțiilor utilizate de producător poate facilita și îmbunătăți semnificativ asamblarea, reducând durata acestuia și optimizând, în consecință costurile.

CREATON este gata să te îndrume!

Dacă întâmpinăm dificultăți în timpul instalării șemineului sau dacă există îndoieli cu privire la probleme tehnice, trebuie contactat departamentul de consultanță al producătorului. În cazul produselor marca CREATON, sunt disponibili consultanți cu experiență în vânzări și experți tehnici care pot răspunde oricăror întrebări.

Alege ce e mai bun pentru tine și pentru casa ta!