CUM OBȚII COSTURI MAI MICI LA ENERGIE FOLOSIND ȚIGLA CERAMICĂ

Suntem deja în 2022. Noul an a adus cu sine scumpiri ale prețurilor la toate categoriile de produse, dar mai ales la energie. În acest context, o casă insuficient izolată poate aduce cu sine creșteri semnificative ale facturilor la curent și căldură.

Unul dintre elementele care au un impact enorm în direcția economisirii energiei este calitatea acoperișului. Ceea ce contează aici este atât forma și structura acoperișului, dar mai ales utilizarea unei învelitori optime.

În acest articol vom afla ce tip de țiglă prezintă cele mai bune proprietăți de izolare dintre toate soluțiile de acoperiș disponibile pe piață.

Rolul unui acoperiș in realizarea unei case eficiente energetic

La baza proiectării unei case care utilizează cât mai puțină energie se află o infrastructură de încălzire corespunzătoare. Chiar si in aceste condiții, mulți proiectanți subestimează importanța pierderilor de căldură din clădire prin acoperișul acesteia.

Și nu sunt pierderi mici, pentru că pot ajunge până la 30%. La un calcul sumar al costurilor pe care le implica aceste pierderi într-o factura lunara, se poate lesne observa că alegerea unei învelitori optime are un impact major. 

Unul dintre factorii care limitează pierderea de căldură este structura acoperișului în sine, care ar trebui să fie cât mai simplă. De aici încolo, cea mai importantă problemă în menținerea etanșeității termice a acoperișului este izolarea acestuia prin selectarea și montarea elementelor adecvate de acoperiș.

Proprietăți termoizolante ale țiglelor ceramice

Dintre diferitele tipuri de acoperișuri, structurile realizate cu utilizarea țiglelor ceramice au cele mai bune proprietăți de izolare termică. Din portofoliul de produse CREATON, țiglele TITANIA, SIMPLA oferă performanțe remarcabile din acest punct de vedere. Un  acoperiș realizat cu țiglă ceramică eliberează căldură mai lent la temperaturi scăzute, reținând aerul cald în straturile izolatoare ale acoperișului.

 

Țigla ceramică și rata consumului de energie primară

Datorită proprietăților sale unice de izolare, acoperișurile realizate din țiglă ceramică asigură menținerea temperaturii din casă la nivelul dorit, economisind astfel energia consumată pentru încălzire. Când construim o casă eficientă din punct de vedere energetic, merită luat în considerare așa-numitul indice de consum de energie primară (Ep).

Acest indicator determină ce cantitate de energie din surse neregenerabile poate fi utilizată de o clădire pe an, iar în prezent se ridică la 70 kWh/m². Folosirea țiglelor ceramice va facilita atingerea valorii determinate de acest indicator.

Țiglele ceramice sunt caracterizate prin durabilitate calitate deosebită, asigurând o izolare ridicată împotriva factorilor externi care afectează acoperișul, ceea ce are drept rezultat o economie semnificativă din punct de vedere al costurilor.

La acestea se adaugă un aspect deosebit, care conferă acoperișului un caracter unic. Părerea specialiștilor este unanimă: pentru o casă eficientă din punct de vedere energetic, cea mai buna soluție este o învelitoare din țiglă ceramică.

Alege o soluție care iți reduce costurile pe termen lung

Vrei să afli mai multe despre cum poți beneficia de calitatea și durabilitatea CREATON în proiectele tale? Apelează cu încredere la Departamentul de consultanță CREATON pentru orice informații legate de portofoliul de produse

CREATON dă tonul în 2022!