Siguranță totală în fața furtunilor, cu sistemul complet de acoperiș

Cum asiguri condiții optime pentru lucrul pe acoperiș

Acoperișul este partea superioară a unei clădiri și protejează imobiliul de impactul fenomenelor meteorologice și de mediu.  În aceeași măsură, acoperișul contribuie la imaginea de ansamblu a clădirii.  

Există tipuri diferite de acoperiș, în funcție de complexitatea, designul si structura acestuia. Pentru ca acoperișurile să fie nu numai convingătoare din punct de vedere vizual, ci și capabile să reziste funcțional tuturor provocărilor, este important ca realizarea tuturor componentelor acestora să fie de cea mai bună calitate.   

Care sunt componentele unui acoperiș? 

 

Sistemul complet de la CREATON. Cum asiguri condiții optime pentru lucrul pe acoperiș?  

Funcționalitatea acoperișului este una complexă, rolul său fiind unul extrem de important pentru întreaga clădire. Nu mai trebuie să menționăm rolul de protecție în fața capriciilor vremii sau rolul pe care aceste îl are în definirea aspectului de ansamblu al unui imobil.   
Vom detalia, însă, un alt aspect important. Atât acoperișul, cât și accesoriile necesită, evident, lucrări de întreținere. Tot acoperișul trebuie să faciliteze accesul la alte componente, cum ar fi, de exemplu, coșul de fum de la șemineu. Pentru instalatori și pentru succesul operațiunilor de reparație sau mentenanță, acoperișul în ansamblu trebuie să asigure o siguranță sporită când aceste acțiuni sunt necesare.   
 

Protecția muncii la înălțime 

Nu numai specialiștii în acoperișuri își îndeplinesc lucrările pe acoperiș, ci și meșterii, instalatorii și lucrătorii de întreținere trebuie să urce pe acoperișuri, deoarece singurele căi de acces catre locurile în care au nevoie sa ajungă sunt în partea superioară a casei.  Această muncă poate fi foarte periculoasă.  În cazul acoperișurilor înclinate, lucrările pe acoperiș trebuie efectuate cu grijă deosebită din cauza unghiului mare de înclinare.  Proprietarii caselor trebuie să ofere meșterilor și instalatorilor căi de acces și condiții de muncă sigure, astfel trebuie folosite de la început instalațiile adecvate pentru a face lucrările ulterioare pe acoperiș mai sigure.   
 

Când trebuie să urce meșterii pe acoperiș? 

Cele mai des întâlnite situații care necesită accesul instalatorilor pe acoperiș sunt următoarele: - lucrări și întreținere la coșuri de fum sau la sistemul de evacuare - lucrări de reparații pe acoperiș - instalarea ulterioară a unui sistem solar sau fotovoltaic - instalarea ulterioară a accesoriilor suplimentare 
În general, munca pe acoperiș trebuie să fie făcută doar de oameni cu experiență, instruiți și potriviți. În plus, este recomandat să nu efectuați niciodată o muncă periculoasă singuri, ci întotdeauna cu cel puțin o persoană suplimentară pentru monitorizare, protecție și suport.  
Este nevoie de accesorii speciale atunci când gradul de înclinare a acoperișului este mai mare de 20 de grade sau indiferent de gradul de înclinare al acoperișului pentru componente neaccesibile.   
 

Componentele mobile 

O componentă poate fi folosită pentru susținere (se poate sta sau merge pe ea) dacă producătorul confirmă expres că poate fi folosită în acest scop sau dacă există un calcul static ținând cont de accesibilitate. Trebui notat faptul ca țiglele ceramice sau cele din beton sunt considerate componente neaccesibile.  
Sistemele de acces pe acoperiș de la CREATON se bazează pe elemente de bază din aluminiu, care sunt compatibile ca formă și culoare cu modelul țiglei utilizate. Aceste elemente de bază sunt completate prin înșurubare cu elemente adiționale: grile scurte și lungi de aluminiu, treapta individuală din aluminiu. Aceste componente flexibile și în același timp stabile, din aluminiu, sunt ușor de asamblat și potrivite armonios pe suprafața acoperișului. Prelucrarea specială a țiglelor nu este necesară în timpul asamblării. Sistemul nu necesită nicio bară de sprijin și poate fi așezat în direct pe țigla ceramică, pe suprafața acesteia.   
Treptele pot fi utilizate pentru pante de acoperiș de 10° până la 60°. Pe suporturi este posibilă o reglare orizontală a sistemului de urcare, astfel încât acestea să formeze o cale de rulare confortabilă. Indiferent de gradul de înclinare al acoperișului, produsele noastre asigură o distribuție optimă a presiunii și stabilitate deplină. 

Un sistem 100% CREATON = un sistem 100% sigur 

Sistemul complet de la CREATON asigură condiții optime pentru lucrul pe acoperiș, indiferent de tipul de lucrări de reparație sau mentenanță necesare. Accesoriile de o calitate superioară potențează funcționalitatea și siguranța.  Toate elementele utilizate în realizarea accesoriilor pentru acces pe acoperiș sunt produse originale CREATON, optimizate pentru un sistem complet si testate.