Cum alegem acoperișul perfect? Rentabilitatea.

Valoare pentru bani 
Atenția sporită pentru cea mai bună și naturală materie primă, cumulată cu cea pentru suportul tehnologice care potențează calitatea materiei prime, fac din țigla ceramică să aibă un cost mai ridicat față de învelitoarea din tablă. Dacă punem, însă, în balanță numai aspectele durabilității (100-150 de ani în cazul învelitorii ceramice față de 50-60 de ani la învelitoarea metalică) și deteriorării rapide în cazul învelitorii metalice, realizăm ca raportul cost-eficiență este net în favoarea țiglei ceramice. Învelitorile din tablă sunt caracterizate de o rentabilitate scăzută, în multe cazuri acoperișul trebuind a fi schimbat după numai 10 ani, din cauza pierderii culoarea sau, mai grav, a apariției infiltrațiilor.

Simplitatea montajului 
Din acest punct de vedere, întreaga industrie a soluțiilor pentru acoperișuri se poate lăuda cu performanțe remarcabile, atât învelitorile ceramice cât și cele metalice beneficiind de viteze mari și foarte mari în ceea privește realizarea montajului. Învelitorile ceramice au cunoscut evoluții de excepție la acest capitol, viteza de montaj accelerându-se simțitor tocmai datorită plăcilor de format mare.  


Siguranța 
Imaginile cu acoperișuri realizate din învelitori metalice smulse atât de ușor de vântul năprasnic in timpul (din ce în ce mai deselor) furtuni pot avea un impact emoțional ridicat, urmat de o decizie rațională în consecință. Chiar și in situații normale, siguranța ca rezultat al produselor de calitate superioară în cazul țiglelor ceramice constituie un plus consistent spre deosebire de acoperișurile ușoare din tablă, mult mai vulnerabile în timpul exploatării.   


Dacă mai adăugăm faptul că în toate țările civilizate opțiunea clienților (atât de exigenți și atenți la cheltuieli, în ciuda veniturilor ridicate), este covârșitoare în favoarea țiglelor ceramice, suma argumentelor din zona rentabilității este net superioare pentru învelitorile de acest tip.  
Acoperișul perfect este, în concluzie, un acoperiș care oferă un raport calitate-preț imbatabil. De aceea, specialiștii recomandă țigla ceramică Creaton, realizată din cele mai bune materiale, îmbinând naturalul cu tehnologia.