Cum alegem acoperișul perfect? Natural.

Acoperișul ecologic, din materii prime 100% naturale!

O filosofie de viață și de business focusată pe sustenabilitate și ecologie nu este numai un trend la modă în economiile avansate, dar și o necesitate globală determinată de impactul tot mai vizibil asupra mediului natural în ultimul secol marcat de o dezvoltare industrială accelerată pe aproape tot mapamondul.

„Cu cât studiem mai mult minunăția și realitățile naturii, cu atât se diminuează apetitul nostru pentru a face lucruri care o pot afecta”, spunea Rachel Carson, unul dintre cei mai faimoși biologi marini din toate timpurile. Și iată că, din ce în ce mai mult, reglementările din fiecare industrie vizează limitarea impactului asupra mediului, iar companiile responsabile integrează principiile de CSR în toate procesele, de la materia primă, producție și până la transport și serviciile integrate.

Industria construcțiilor este una dintre cele mai avansate din punct de vedere al sustenabilității și impactului redus asupra mediului. Există, însă, câteva diferențe, care studiate atent, pot ajuta clientul în luarea celei mai bune decizii în privința protejării mediului înconjurător. În cazul soluțiilor pentru acoperiș, cele două categorii majore sunt învelitorile ceramice și cele metalice, fiecare propunând o serie de argumente menite să capteze atenția potențialilor clienți. Criteriul „Natural” prezintă diferențe semnificative între cele două tipuri de învelitori.

Importanța materiei prime

Învelitorile ceramice sunt produse în totalitate ecologice, fabricate din materii prime 100% naturale. Fiecare țiglă ceramică este unică și fascinează cu un spectru care merge de la mici variații ale culorii naturale la nuanțele naturale până la cele mai diverse structuri de suprafață sau tehnologii rafinate. Argila a fost utilizată încă din secolul 16 pentru acoperișurile caselor, rămânând până în secolul nostru cea mai bună opțiune din punct de vedere al calității și durabilității, astfel se certifica eficiența argilei ca materie primă în procesul de producție.  Învelitorile metalice sunt, de asemenea, realizate din materiale naturale, însă procesul de fabricație a tablei nu este foarte prietenos cu mediul, presupunând o poluare semnificativă.

Simbioză perfectă cu întreaga construcție

Calitatea și proprietățile argilei permit “respirația” naturală a casei prin intermediul învelitorilor ceramice. În ceea ce privește învelitoarea metalică, aceasta este compusă dintrun material etanș, material care nu permite "respirația”. Mai mult decât atât, ventilarea substratului acoperișului în cazul tablei este foarte greoaie prin comparație cu acoperișul realizat din țigla ceramică.

Materia primă naturală

Specialiștii în acoperișuri sunt unanim de acord că materia primă naturală face diferența. „Principiul Purităţii” este o constantă de care beneficiază toți clienții CREATON, fără a afecta în niciun fel de mediul de la extracția materiei prime, pe parcursul procesului de producție și în timpul utilizării. care eliberează un număr mare de noxe in urma procesului de producție.

Acoperișul perfect este, în primul rând un acoperiș natural, 100% ecologic. De aceea, specialiștii recomandă țigla ceramică, realizată din cele mai bune materiale, îmbinând naturalul cu tehnologia.