CREATON. Când calitatea țiglei pentru acoperiș vine la pachet cu cele mai frumoase culori

Auzim des expresia „casă frumoasă”, dar care sunt elementele care definesc un imobil drept unul foarte frumos?

Este vorba despre stilul arhitectural?

Despre modul în care este integrată în peisaj sau între casele din jur?

Despre modul în care este întreținută, în ciuda vechimii?

Noi vom insista în cele ce urmează asupra acoperișului și a modului în care acesta conferă un plus estetic casei tale.

 

Tipuri și culori ale suprafețelor țiglelor ceramice:

 

 

Țigle ceramice de culoare roșu natur

Argila roșie este folosită predominant la producerea țiglelor ceramice pentru acoperiș.

În timpul procesului de ardere a materiei prime, produsul capătă culoarea roșie - care se numește roșu natur. Culoarea roșie este determinată de fier, care se găsește în lut într-o proporție mică și arde la temperatura de aprox. 1.000°C. Argila roșie naturală nu este prelucrată suplimentar și funcționează fără adăugarea de oxizi metalici care să influențeze culoarea. Țigla de acoperiș din argilă este unică; în funcție de sursa materiei prime și de natura argilei, colorarea naturală poate varia în nuanțe ușoare. Diferite tehnici pot fi utilizate pentru a oferi țiglei de acoperiș din argilă roșie cu diferite structuri de suprafață, spre exemplu una abrazivă.

Aproape toate modelele de țigle ceramice pentru acoperiș de la CREATON sunt disponibile și în roșu natural, pe o suprafață netedă.

Țigle ceramice „aburite”

Acest tip de țiglă este produs printr-un proces de combustie foarte rar utilizat, în care argila arde în aburul propriu. Rezultă o țiglă de acoperiș din argilă de culoare gri / antracit. În funcție de intensitate, acest proces poate fi utilizat în întregul volum al țiglei sau doar pe câțiva milimetri de suprafață.

CREATON folosește acest proces la fabricarea KERA BIBER în culorile roșu și albastru.

Țigle engobate

Țiglele de acoperiș engobate sunt create prin aplicarea de pământ argilos pe corpul țiglei. Aceste straturi numite engobe sunt utilizate pentru a masca suprafața și, în funcție de culoare, sunt amestecate cu minerale și oxizi metalici adecvați.

Pe lângă colorarea roșie, acest proces poate produce și tonuri întunecate sau chiar negre.

Engobarea se aplică înainte de procesul de ardere, existând diferite metode de perfecționare a corpului țiglei: turnarea, scufundarea, filarea sau pulverizarea. Tipul tehnologiei de aplicare decide asupra aspectului ulterior.

La mai mult de 1.000 ° C se formează un tot unitar. Engobele în sine nu au nicio influență asupra calității argilei arse.

În cadrul gamei NUANCE de la CREATON, puteți găsi modele de țiglă ceramică dispunând de o paletă fină de culori în tonuri naturale.

Țigle smălțuite

Înainte de procesul de ardere, țiglele de acoperiș glazurat sunt acoperite sau pulverizate cu o glazură, care constă în principal din cuarțuri prefabricate. Prin adăugarea de aditivi anorganici, rezultă o vastă varietate de culori care depășesc spectrul tradițional de culoare naturală. Corpul din argilă și glazura sunt trase în același timp.

 

Pentru a asigura absorbția umidității de jos, țigla ar trebui să fie smaltuita doar în partea de sus. Țigla smaltuita pentru acoperiș își păstrează culoarea naturală pe partea din spate și în interior.

În această categorie este încadrată țigla FINESSE, care datorită producției la scară largă permite un raport atractiv preț-performanță.

Țigla colorată pentru acoperisuri

Adăugarea de minerale la masa de argilă afectează culoarea de ardere a întregului corp de argilă. Corpul din argilă poate fi adaptat la culoarea engobei.

La originea producerii țiglelor colorate de la CREATON stă procesul KERALIS de ardere la temperaturi înalte.

La CREATON, ai la dispoziție soluția completă, durabilă și variată pentru configurarea celui mai durabil și aspectuos acoperiș.

Dă culoare și unicitate acoperișului casei tale cu țigla ceramică de la CREATON!