Construcțiile remarcabile folosesc țigle deosebite din punct de vedere estetic

Când a venit vorba despre acoperișul casei sale, un lucru era sigur pentru client: ar trebui să fie ceva extraordinar. 
Familia proprietarului a căutat un loc deosebit de liniștit și idilic pentru a-și construi casa: la capătul unei străzi, un mic pârâu curge prin grădină, iar pădurile și pajiștile încep în spatele proprietății.

Clădirea se remarcă față de cele din jur. În timp ce celelalte case din zonă sunt acoperite cu țiglă de culoare roșie, maro sau neagră, acest acoperiș se remarcă, ieșind în evidență.

Fiind diferită de țiglele obișnuite, culoarea acesteia amintește de acoperișurile vechi de cupru, datorită nuanței verde-turcoaz deschis. 

Jgheaburile și coșul de fum au fost realizate dintr-un anumit tip de metal, pentru a se potrivi din punct de vedere estetic, cuprul modificându-și culoarea în timp.

Solicitarea neobișnuită de culoare a reprezentat o provocare pentru montatori, o firmă cu experiență, căreia i s-a încredințat acoperișul: verde-turcoaz deschis este o culoare specială pe care nu neapărat fiecare producător de țiglă de acoperiș o are în gama sa. 

Când montatorii au găsit o variantă în culoarea dorită, a apărut următoarea problemă: deoarece nu era un produs pe stoc și ar fi trebuit să fie fabricat mai întâi, data livrării ar fi fost amânată prea mult.
 

Echipa Creaton a înțeles nevoia clientului și a garantat livrarea pe termen scurt a unei țigle simple în culoarea dorită. Clientului i-a plăcut și culoarea și modelul, și astfel a fost aleasă o țiglă smălțuită, cu un decupaj rotund, din colecția Noblesse  culoarea „2 martie”. Au fost nevoie de aproximativ 410 metri pătrați de astfel de țiglă, astfel încât să se încadreze pe suprafața acoperișului.

Glazura specială din această colecție exclusivă conferă țiglelor un aspect lucios alături de culoarea deosebită. Suprafața asemănătoare sticlei, oferă, de asemenea, o protecție mai mare împotriva mizeriei.

Rezultatul atenției la detalii

Forma aleasă a acoperișului - îi conferă casei un aspect interesant, deosebit. Atât pe suprafețele de acoperiș, cât și pe margini, luminatoarele oferă lumină naturală în camera de zi. 

În plus, au fost instalate două lucarne - una pe fiecare parte a acoperișului. Pentru a crea o zonă de acoperiș uniformă, canelurile de la lucarne au necesitat o atenție specială de la maestrul tâmplar: 
„Pentru a asigura că zonele sensibile sunt protejate împotriva ploii, am căptușit canelurile cu tablă de cupru.”

Foaia de cupru - care se potrivește cu culoarea clădirii a fost utilizată în lucrările diverselor montaje, cum ar fi canalele de ploaie, marginile și pereții exteriori ai lucarnelor și coșul de fum. 

Un concept unitar

La o privire de ansamblu asupra casei, tendința generală de culoare își pune amprenta: ramele ferestrelor și ușa din față sunt, de asemenea, realizate într-o nuanță de culoare verde turcoaz.

 

Arhitectul, un prieten al familiei proprietarului, a fost responsabil pentru întregul proiect al construcției casei. Mai lucraseră împreună și la alte proiecte speciale. Prin urmare, firma lui a fost contractată nu numai pentru acoperiș, ci și pentru întreaga construcție a acoperișului.

 

Când calitatea și durabilitatea se îmbină cu cele mai inovative și atractive soluții din punct de vedere estetic, alegerea devine simplă: un sistem pentru acoperișuri complet și performant!
De peste 130 de ani, CREATON dă tonul în materie de sisteme pentru acoperișuri!