Ce țiglă de format mic se potrivește cel mai bine acoperișului?

Fiecare casă are personalitatea ei. Fiecare zonă are particularitățile ei din punct de vedere arhitectural. Mai mult decât atât, diverse influențe stilistice de-a lungul timpului și-au pus amprenta asupra felului în care au fost construite casele în diverse perioade. Toate aceste aspecte joacă un rol important în alegerea modelului de învelitoare care se pune în valoare și se potrivește cel mai bine fiecărui tip de clădire.

O țiglă perfectă este cea care se potrivește acoperișului nu numai în ceea ce privește tipul sau forma, ci și formatul. Atunci când alegem cel mai bun model de țiglă pentru acoperiș, trebuie să luăm în considerare caracteristici precum dimensiunea, complexitatea, prezența elementelor suplimentare - cum ar fi o cupolă, precum și estetica întregii clădiri. În unele cazuri, se poate dovedi că cea mai bună soluție este o țiglă într-un format mai mic.

Pe lângă țiglele care sunt încadrate în mod obișnuit în categoria „format mare”, cum ar fi popularele modele SIMPLA (30 x 50 cm), MAGNUM (35,7 x 49,5 cm), TITANIA (32,5 x 51,5 cm) sau BALANCE (32,3 x 50,2 cm) cu dimensiuni impresionante, in gamele producătorilor consacrați sunt prezente modele care au forme mult mai mici. Printre acestea, putem enumera HARMONIE (25 x 41 cm), MELODIE (25,5 x 44 cm) sau DOMINO (25,7 x 43,6 cm).

Deși aceste țigle presupun un efort un mai mare pe metru pătrat, ele sunt alese în principal din considerente estetice. Formatul mic face posibilă obținerea unei structuri atractive și expresive.

Numeroasele reflexii și aspectul vălurit creează un joc încântător de lumini și umbre pe acoperiș. Aceste tipuri de țiglă conferă o imagine captivantă cu un aspect în permanentă schimbare pe tot parcursul zilei.

În unele cazuri, utilizarea unui produs cu un format mai mic poate fi singura alegere corectă. Aici, nu numai preferințele noastre estetice pot fi decisive, ci și considerentele pur economice și funcționale. Achiziționarea și instalarea țiglelor într-un format mic se poate dovedi justificată, mai ales când caracteristicile acoperișului nostru sunt:

1.     Arhitectură complexă. Acoperișurile acestor clădiri au un număr mare de suprafețe, iar țiglele de format mic vor fi mai bune atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Prin utilizarea acestei soluții, se vor evita pierderile majore la tăiere. Pe acest tip de acoperiș, modelele de format mic arată mult mai eficiente.

2.     Dimensiuni nestandardizate. În acest caz, țiglele într-un format mai mic pot fi ajustate la forma neobișnuită a acoperișului mult mai ușor decât alte modele. De exemplu, HARMONIE din oferta CREATON va fi perfectă pentru acest tip de acoperișuri. Formatul său redus și toleranța mare la alunecare îl fac extrem de ușor de instalat.

 

3.     Acoperiș cu diverse curbe (cupolă sau turelă). Dacă există elemente precum o cupolă sau turelă pe acoperișul clădirii, de asemenea, se recomandă folosirea unui model într-un format mai mic. Modelul de țigla "HARMONIE" este perfect pentru acoperișuri cu curbe delicate, în vreme ce modelul de țiglă ceramică "CLASIC" va fi soluția optimă pentru pantele cu curbe mai ascuțite.

4.     Suprafață mică. În acest caz, utilizarea unui număr mai mare de țigle de format mic montate pe metru pătrat va crea un efect vizual care face acoperișul să pară mai mare.

5.     Clădiri istorice. Țiglele de format mic se încadrează perfect în estetica diferitelor clădiri istorice, cum ar fi casele de locuit, conacele sau bisericile. Prin urmare, atunci când astfel de edificii sunt renovate, ar trebui aleasă o soluție care să păstreze aspectul lor original. De asemenea, în cazul clădirilor contemporane, modelate după arhitectura tradițională, merită luată în considerare și utilizarea acestor produse. Un exemplu este CLASIC, care beneficiază de cea mai bogată paletă de culori din întreaga ofertă de țigle ceramice CREATON.

Ai nevoie de mai multe detalii despre țiglele de format mic (și nu numai)? CREATON este la dispoziția ta!

CREATON dispune de un departament de consultanță care îți stă la dispoziție pentru orice întrebări legate de portofoliul de produse, dar și despre ofertele speciale de care poți beneficia în această perioadă. 
Contactează consultanții CREATON cu experiență în vânzări și experți tehnici !