Ce culoare se potrivește cel mai bine noului tău acoperiș?

Noțiunea „acasă” nu definește doar locul în care trăim. Este, de asemenea, o structură arhitecturală complexă în care fiecare, chiar și cel mai mic element, joacă un rol important în întregul angrenaj al clădirii.

Importanța acoperișului în acest sistem este esențială, fiind una dintre cele mai expuse părți ale clădirii. Calitatea materialelor influențează pozitiv funcționalitatea și durabilitatea structurii.

În același timp, partea estetică este un factor care influențează decizia de achiziție. Atunci când ne decidem asupra unei culori, nu putem fi ghidați doar de propriile preferințe și de dorința de a avea un acoperiș în culoarea preferată. Trebuie să evaluăm cu atenție multe aspecte care nu par atât de importante la prima vedere. În primul rând, este important stilul exterior al întregii case, precum și culoarea fațadei și a elementelor de finisare, care trebuie să se încadreze optim din punct de vedere estetic și funcțional.

Designul modern nu exclude atât utilizarea culorilor reci cât și a nuanțelor calde. Pereții exteriori finisați cu tencuieli întunecate nu se vor armoniza bine cu țiglele de nuanțe similare, dar cele cu materiale naturale (lemn, piatră) vor crea un duo armonios cu un acoperiș de nuanțe asemănătoare.

 

De asemenea, trebuie să ținem cont de integrarea armonioasă în peisaj a clădirii, la fel de importantă ca aspectul ei în sine. Un acoperiș cu o culoare care nu se potrivește cu împrejurimile va reduce afecta aspectul estetic al casei.

Prin urmare, merită să acordăm atenție nuanțelor în care sunt păstrate acoperișurile construcțiilor învecinate pentru a alege corect culorile.

În cazul unei nuanțe dominante și uniforme, aceasta poate însemna adesea că avem de-a face cu recomandări din partea autorităților și decizia va trebui să fie ajustată la reglementările care prevalează în zonă.

Este evident, din păcate, că un aranjament compus necorespunzător poate strica întregul concept vizual al proiectului și chiar încadrarea în peisaj. Din acest motiv, alegerea culorilor acoperișului nu este o chestiune ușoară, iar multitudinea de variante disponibile în diferite culori o complică și mai mult. Cu toate acestea, există o soluție durabilă și universală care pare a fi varianta perfectă pentru dilemele legate de acoperiș: țigla în nuanțe de roșu.

Această culoare este predominantă în industria construcțiilor de milenii și a devenit un element permanent al peisajului. Prin urmare, pentru a merge la sigur din punctul de vedere al încadrării armonioase în peisaj, se recomandă utilizarea țiglei în astfel de nuanțe.

Datorită neutralității lor specifice, ele arată minunat ca o acoperire uniformă, potrivindu-se perfect oricărui stil de construcție.

„Cerința de a utiliza acoperișuri roșii sau maro determină un aspect tradițional al casei.

Dar în zilele noastre, o astfel de culoare a acoperișului este adesea utilizată în combinație cu materiale naturale de fațadă, cum ar fi piatra sau lemnul”, a menționat un arhitect specializat în proiecte rezidențiale și design. Această schemă de culori se potrivește foarte bine cu tipurile tradiționale și contemporane de clădiri, cu verdeață naturală și clădiri din beton din jur. Se armonizează cu fațadele care folosesc tonuri deschise, cu decorațiuni armonioase, precum și cu finisajul non-standard.

Roșul natur este considerată culoarea de bază și, datorită aplicării coloranților suplimentari și a unui amestec de minerale, producătorii cu o mare experiență obțin o gamă largă de culori și o acoperire diversă, spre exemplu țigle mate (angobe) și lucioase (glazurate) într-o gamă largă de culori.

Varietatea de culori este una deosebită, începând cu roșu natur, maron, ardezie, albastru, negru - toate angobate sau smălțuite - și terminând cu nuanțe rustice interesante, de ex. toscana.

Deși noi tendințe apar și dispar punându-și amprenta asupra arhitecturii construcțiilor, țiglele de culoare roșie rămân reperul care adaugă culoare și farmec clădirilor.

 

Oferta CREATON nu se limitează doar la țigle ceramice. În nuanța clasică roșie sunt disponibile și țigle de beton.
Culoarea potrivită în acest caz se obține prin vopsirea cu pigmenți naturali. Țiglele de beton se caracterizează prin duritate excepțională, etanșeitate, și rezistență la condiții meteorologice nefavorabile.

Ai nevoie de mai multe detalii? CREATON este la dispoziția ta!

Departamentul de consultanță CREATON vă stă la dispoziție pentru orice întrebări legate de portofoliul de produse, dar și despre ofertele speciale de care aceștia puteți beneficia în această perioadă. Contactați consultanții CREATON cu experiență în vânzări și experți tehnici.