Ce accesorii de aerisire recomandă specialiștii în acoperișuri?

Ce accesorii de aerisire recomandă specialiștii în acoperișuri?

A venit vara, totul pare mai simplu și mai plăcut odată cu vremea frumoasă. Dar haideți să aruncăm o privire în detaliu asupra impactului vremii calde la nivelul acoperișului.

Știați că pe timp de vară, când termometrul arată doar 30 de grade Celsius, temperatura în structura care susține acoperișul poate ajunge la peste 80 de grade Celsius?

Schimbările climatice din ce în ce mai dese pot genera fluctuații, uneori bruște, ale temperaturii cu efecte puternice asupra acoperișurilor. În timpul iernii, apare condensul, ca urmare a căldurii care se ridică spre acoperiș, permițând apariția picăturilor de condens, atât de periculoase pentru structura de lemn care îl susține. Specialiștii în acoperișuri consideră chiar că nu există casă la care să nu se formeze condens în zona acoperișului.

Vară sau iarnă, ventilația este un element esențial în buna funcționare a întregului sistem al acoperișului. Lipsa unei ventilări corespunzătoare a sistemului învelitorii va permite picăturilor de apă generate de condens să îmbibe structura din lemn care susține țigla. Lemnul din structură se va degrada treptat, fapt care va afecta lent, dar iremediabil, performanța întregului sistem al acoperișului. Acest lucru poate genera foarte rapid costuri mari pentru reparația structurii acoperișului și degradează proprietățile atât de importante ale termoizolației.

 

Ce propune CREATON?

Specialiștii în acoperișuri recomandă clienților să opteze pentru accesoriile CREATON. Motivele sunt multiple, de la calitatea ridicată, la fiabilitatea fără egal și la eficiența care potențează performanța sistemului de acoperiș CREATON în care sunt integrate.

Țiglă de aerisire joacă un rol esențial în fluența fluxului de aer la coamă (intrate – ieșire), margini înclinare, dar și sub străpungeri, precum și la ferestrele acoperișului. Pentru a determina cu precizie cantitatea care trebuie utilizată, o dimensionare separată este necesară, însă, de obicei, folosirea unei bucăți între căpriori reprezintă o soluție adecvată.

Țiglă de aerisire pentru conexiune la coamă. Este solutia ideală atunci când scopul este aerisirea decalajului în punctul de la cea mai mare înălțime de sub acoperiș, de-a lungul coamei.

Modul special în care au fost concepute țiglele de aerisire care asigură conexiunea la coamă conferă protecție sporită împotriva ploilor, permițând printr-un sistem lamelar aerului să iasă. În acest mod, se poate renunța la folosirea benzii pentru aerisire coamă, țiglele fixându-se de coamă cu ajutorul sistemului FIRSTFIX.

Banda de ventilare are un triplu rol în întregul sistem.

Primul, acela de a realiza acoperirea decalajului format la contrașipci.

Al doilea este cel de împiedicare a pătrunderii dăunătorilor, în timp ce al treilea rol este acela de permite un flux neîntrerupt al aerisirii.

 

Vara sau iarnă, atenția la detaliile care pot consolida durabilitatea propriei case va avea un impact pozitiv asupra confortului nostru. Lumea își reia încet-încet cursul normal, dar vom petrece în continuare mai mult timp în propria casă față de anii precedenți. E timpul, deci, să acordam mai multă atenție propriei case.

 

Și cum sistemul complet presupune în mod obligatoriu accesorii pentru realizarea ventilării, opțiunea cu cel mai bun raport calitate-preț este cea propusă de CREATON.