Care sunt avantajele suprapunerii variabile?

Vara se apropie de final. Reîncărcați după o binemeritată vacanță, ne întoarcem cu toți la cele mai importante proiecte ale toamnei: construcții noi, renovări sau îmbunătățiri ale spațiului de locuit sau de lucru (granița dintre acestea fiind, de altfel eliminată pe timp de pandemie), acesta fiind cel mai bun moment pentru un progres semnificativ.

Și fiindcă alegerea celei mai bune soluții pentru acoperiș din punct de vedere al calității, durabilității și eficienței este prioritară, vom aborda pe scurt un element care poate face diferența în selectarea tipului de țiglă optim pentru nevoile punctuale ale noului acoperiș.

Spațiul de glisare este unul dintre cei mai importanți parametri tehnici ai fiecărei țigle. Pe baza acestuia, putem avea o imagine clară asupra necesarului de țigle, precum și a structurii șipcilor. Acest parametru este, de asemenea, influențat de formatul țiglelor.

Variația suprapunerii ne informează despre diferența între distanța minimă, unde densitatea țiglelor va fi cea mai mare și cea maximă, în cazul căreia densitatea țiglelor va fi cea mai mică.

 

Cu cât este mai mare variația suprapunerii, cu atât este mai adaptabil un model dat, fiind mai ușor de montat în cazul acoperișurilor de diferite lungimi. Prin urmare, acest parametru are o importanță deosebită în cazul structurilor cu o structură complexă și în timpul renovării pantei acoperișului. De asemenea, folosind țigle cu o variație ridicată a spațiului de glisare, vom evita necesitatea tăierii acestora.

Spațiul de glisare variază de obicei de 10 până la 30 mm pentru o țiglă. Există, însă, modele (de exemplu, țigla TITANIA - de format mare) care prezintă dimensiuni mai ridicate. În plus, este de remarcat faptul că țiglele de acoperiș CREATON sunt echipate cu elemente de prindere care asigură o fixare optimă chiar și la distanța maximă.

Următorul pas: ia legătura cu noi!

Vrei să afli mai multe despre cum poți beneficia de calitatea și durabilitatea CREATON în proiectele tale? Apelează cu încredere la Departamentul de consultanță CREATON pentru orice informații legate de portofoliul de produse și despre ofertele speciale.

CREATON dă tonul și în toamna aceasta!