Armonia sistemului pentru acoperiș, de la CREATON.

Ultima perioadă ne-a schimbat în mod radical modul în care ne raportăm la lucrurile din jur. Cum ar fi, însă, daca am folosi perioada petrecută sub propriul acoperiș ca pe o oportunitate de a îmbunătăți performanta propriei case cu un sistem complet pentru acoperișuri?

 

Casa este un sistem extrem de complex. Un sistem în care fiecare componentă este în armonie cu celelalte elemente, creând o structură funcțională, coerentă și mai ales plăcută.

Noi, la CREATON, credem că fiecare componentă are un rol esențial în realizarea unui sistem optim. De aceea, considerăm absolut necesară instalarea unei folii anticondens superioară calitativ și adecvată nevoilor, pentru un sistem complet pentru acoperișuri.

 

Se poate și fără membrana anticondens?

Desigur. Dar lipsa unei membrane, sau utilizarea uneia de slabă calitate poate scădea performanțele și durata de viață a unui acoperiș. O membrană de o calitate redusă lasă umezela să altereze structura de lemn a acoperisului și nu în ultimul rând degradează proprietațile atât de importante ale termoizolației. Odată pătrunsă în lemn, umiditatea va accelera procesul de putrezire a acestuia. În acest mod, calitatea acoperișului este pur și simplu sabotată, printr-o degradare a structurii de susținere a țiglei. Acest lucru poate genera, în doar câțiva ani, costuri mari de reparații și refacere a structurii acoperișului, nemaiținând cont de faptul că proprietațile unei termoizolații ude sunt zero.

 

Tipuri de folii anticondens

Pe piață, sunt prezente 4 tipuri de folii anticondens:

-       folii cu un singur strat. Mai simple și de o calitate slabă, ele permit circulația vaporilor, ceea ce presupune și o șansă mai mare de a facilita pătrunderea umezelii.

-       foliile cu 2 straturi. Sunt folii în care prin primul dintre straturi se evacuează vaporii, acționând împotriva pătrunderii umezelii, iar al doilea strat are rolul de protecție în fața infiltrațiilor. Acest tip de folie comportă un mare dezavantaj: este destul de vulnerabila, fiind semnalate deteriorări mecanice dese, iar pelicula funcțională este protejată pe o singură parte.

-       foliile cu 3 straturi. Sunt recomandate de specialiști în situația caselor cu acoperișuri înclinate. Stratul 1 si stratul 3 sunt compuse din fibre, în vreme ce stratul 2 (media) permite evacuarea vaporilor si împiedică accesul umezelii.

-       foliile în 4 straturi. Sunt bazate pe sistemul foliilor cu 3 straturi, la care se adaugă un strat suplimentar, eficient în creșterea confortului termic sau a rezistenței.

 

Criterii pentru alegerea foliei optime

-       Etanșeitatea

-       Rezistența la acțiunea mecanică

-       Permeabilitatea în fața vaporilor

-       Rezistenta la radiațiile de tip UV.

-       Rezistența termică

 

Performanța foliei pune în valoare performanțele țiglei

Sub fiecare acoperiș perfect de la CREATON, este o folie performantă, tot de la CREATON.

Prin calitatea lor superioară, foliile anticondens de la CREATON maximizeaza capacitatea de a nu lăsa aburii sau vaporii creați sub invelitoare să pătrundă în spațiul interior, conducându-i prin spatiul de aerisire, fără a pune în pericol impermeabilitatea structurii. Membrana cu rol de bariera de vapori este obligatoriu a fi folosită în cazul mansardelor, sub termoizolatie, la interior.

Sistemul CREATON conține patru tipuri de folii anticondens. Folie anticondens: CREATON UNO CLASSIC, DUO EXTRA, TRIO EXTRA și QUATRO EXTRA;

Toate membranele anticondens de la Creaton sunt folii cu 3, respectiv 4 straturi, create printr-un sistem inovator, astfel încât să îndeplinească toate criteriile necesare unei membrane remarcabile.

 

Pentru fiecare dintre noi, casa a devenit din ce in ce mai importantă în ultima perioadă, găzduind mare parte din acitivitățile întregii familii. Este, deci important sa o facem mai eficienta, mai sustenabila, iar un sistem complet pentru acoperiș este esențial.

 

Folii cu diferiți parametri tehnici pot fi utilizate pentru acoperișurile cu grade de înclinare și utilizări variate. Pentru acoperirea perfectă și sigură, constructorii de acoperișuri au la dispoziție și alte accesorii: adezivi sub formă de rulou și tuburi, benzi de etanșare și paste izolante, precum și elemente de priză și montaj.

 

Toate foliile, precum și accesoriile utilizate sunt produse originale CREATON, optimizate pentru un sistem complet. Pentru un acoperiș perfect, sistemul face diferența.

Alege sistemul complet pentru acoperișuri, de la CREATON!