Alege țigla ideală în cunoștință de cauză 5 criterii recomandate de specialiști

Alege țigla ideală în cunoștință de cauză. 5 criterii recomandate de specialiști

Deseori clienții se confruntă cu problema alegerii tipului de țiglă care să se potrivească celor mai exigente cerințe ale acoperișului.

Fie că vorbim despre modernizarea unui imobil peste care trecerea timpului și-a pus amprenta sau de un proiect nou, specialiștii ne recomandă să ținem cont de câteva criterii fundamentale, și anume: cele aparținând calității și rezistenței, aspectului, caracteristicilor tehnice, factorului ecologic și, categoric, prețului.

Opțiunile în materie de învelitori sunt multiple și variate. În funcție de materialul din care sunt realizate învelitorile, există țigle (din ceramică sau beton), învelitori metalice, șindrile bituminoase, etc. Pentru a ușura alegerea, specialiștii în învelitori recomandă câteva criterii de bază, de care trebuie sa ținem cont în selecția celei mai bune țigle:

  1. Calitatea și rezistența
  2. Aspectul
  3. Caracteristicile tehnice
  4. Factorul ecologic
  5. Prețul

CRITERIUL NR. 1. CALITATEA ȘI REZISTENȚA

Unul dintre elementele esențiale în realizarea alegerii celei mai potrivite țigle este durabilitatea. Datorită proprietăților acesteia, longevitatea modelelor de țiglă ceramică o depășește cu mult  pe cea a țiglelor metalice.

Un alt beneficiu este capacitatea țiglelor ceramice de a-și păstra nealterat de timp, aspectul deosebit. Iar când vorbim despre farmecul deosebit pe care îl conferă țiglele mediteraneene din portofoliul CREATON, atunci chiar dispunem de o opțiune cu un design remarcabil care-și va pune amprenta în mod pozitiv pe termen lung asupra casei. Toate aceste caracteristici vin ca urmare a utilizării celor mai bune materii prime în procesele de producție ultramoderne.

O altă caracteristică pentru care țigla ceramică în general se plasează în topul preferințelor clienților care urmăresc calitatea, este reprezentată de rezistența la temperaturi extreme, sau chiar la incendii.

În plus, fata de învelitoarea metalică, nu există riscul corodării, și nici al smulgerii de către vânt.  Colile metalice au portanță mare: suprafață mare și greutate mică pe mp, spre deosebire de 
țiglele ceramice care au suprafața mică și greutate mai mare pe mp. Vântul puternic, în cazul unei furtuni, care pătrunde prin falțurile țiglei poate fi evacuat tot prin falțuri sau prin țiglele de aerisire.

 

CRITERIUL NR. 2. - ASPECTUL

Dacă ne raportăm la estetic, țigla ceramică oferă cumpărătorului multiple posibiltăți atunci când se pune problema alegerii culorii sau a modelului. Coppo SanMarco Evo, disponibilă în portofoliul CREATON, oferă o performanță tehnică ridicată și un design unic. Datorită varietății de culori, Coppo SanMarco Evo se pretează la o utilizare optimă atât la ​​clădirile din mediu urban, cât și pentru casele de la  țară.

 

CRITERIUL NR. 3.- CARACTERISTICILE TEHNICE

Învelitorile ceramice se remarcă prin numeroase caracteristici tehnice specifice, cum ar fi: izolație termică și fonică ireproșabile, rezistența la decolorare (adesea cauzată de razele de soare), rezistența mecanică amplificată în cazul fenomenelor naturale precum vântul, grindina sau chiar ploile acide, dar și rezistență la alte aspecte ce ar putea deteriora țigla, ca de exemplu excrementele de păsări.

Coppo SanMarco Evo este sinteza tehnologiei cu inovația, o țiglă concepută pentru a garanta performanța și durabilitatea. Falțurile înălțate, grosimea crescută și canalul de scurgere mărit, conferă mai multă siguranță atunci când vremea extremă își face simțită prezența, fie că este vorba despre ploi abundente sau vânt puternic.

La rândul ei, acoperirea mai accentuată oferă o protecție suplimentară, consolidând fiabilitatea acoperișului și formând un tot unitar compact, bine structurat. Toate aceste caracteristici definesc viabilitatea utilizării acestei deosebite țigle mediteraneene.

CRITERIUL NR. 4. FACTORUL ECOLOGIC

Învelitoarea ceramică este un produs 100% ecologic, fiind fabricată doar din materii prime naturale. Din ce în ce mai mult, clienții optează pentru produse ecologice. CREATON este un brand care se mândrește cu o istorie de peste 130 de ani marcată de utilizarea unui proces de producție natural, nepoluant.

La rândul lor, cele mai noi produse din gama CREATON sunt 100% ecologice, îmbinând tradiția și priceperea italiană în alegerea celor mai bune materii prime cu tehnologia modernă și nepoluantă care eficientizează procesele de producție. Țigla mediteraneeană este alegerea firească a clienților care pun preț pe sustenabilitate.

 

CRITERIUL NR. 5. COSTUL TOTAL

Din punct de vedere al raportului calitate-preț, o țiglă durabilă, versatilă și cu un aspect deosebit pretabil atât pentru clădirile moderne cât și pentru cele tradiționale, va fi mereu garanția unei satisfacții ridicate, pe termen lung.

Specialiștii recomandă o analiză atentă a costurilor pe termen lung pe care le generează învelitorile mai slabe din punct de vedere calitativ, dar care propun un preț inițial mai redus.

Acestea se deteriorează mai rapid, spre exemplu, din cauza exfolierilor, dar pot fi și alte efecte generate de calitatea mai slabă (încarcarea cu mușchi din cauza rugozității stratului superficial, care generează costuri legate de înlocuirea sau curățarea învelitorilor).

Situațiile de acest gen determină schimbări sau reparații la intervale reduse, fapt care presupune timp, efort și, mai ales, bani. Acest cost de exploatare, cumulat în timp, face ca învelitorile care propun un cost de achiziție inițial mai redus să fie de fapt mult mai scumpe pe termen lung.

 

Sumarizând, oferta bogată de țiglă ceramică de la CREATON propune o varietate de produse care corespund cu succes celor mai exigente cerințe ale clienților și specialiștilor.

Poți afla mai multe informații despre noua țiglă mediteraneeană .

Apelează cu încredere la Departamentul de consultanță CREATON pentru orice informații legate de portofoliul de produse și despre ofertele speciale.