Acoperișul respiră cu accesoriile de ventilație

Acoperișul respiră cu accesoriile de ventilație

Știați că aerul în planul inferior al țiglelor, în zilele caniculare de vară ajunge la o temperatură de 70-80 grade Celsius?

În acest context „fierbinte”, cu cât volumul de aer cald este mai ridicat, cu atât se mărește sarcina termică a spațiului interior. Iarna, aerul umed din același spațiu poate favoriza formarea condensului, un prim pas spre nedorita umezire a elementelor din lemn a structurii acoperișului.  

Prin urmare, evacuarea aerului este un factor important care contribuie la buna funcționare a întregului sistem al acoperișului. Concret, cantitatea de umiditate evacuată de sub învelitoare trebuie să fie mai mare decât cea rămasă sub aceasta. Principala metodă pentru evacuarea condensului o reprezintă ventilarea acoperișului.

În ansamblul său, acoperișul funcționează ca un sistem elaborat, iar fiecare piesă din acest puzzle bine structurat are rolul său în optimizarea performanței întregului sistem. Concret, dacă ventilarea nu lucrează la parametri optimi, atât temperaturile ridicate din timpul verii cât si frigul puternic de peste iarnă pot afecta structura de rezistență. Iar o structură slăbită va afecta în timp eficiența întregului sistem al acoperișului.

CREATON propune o serie de accesorii realizate la cele mai înalte standarde de calitate.

Țiglă de aerisire

Este așa numitul element de aerisire în punct stabilit care servește la introducerea și ieșirea aerului la coamă, margini înclinate, deasupra și sub străpungeri și ferestrele acoperișului. Determinarea cantității utilizate necesită dimensionare separată, dar de obicei utilizarea a câte o bucată între căpriori este adecvată.

În cazul țiglelor Balance, secțiunea transversală de aerisire este de 37,5 cm2.

La țiglele solzi și a celor profilate, secțiunea transversală de aerisire este de 25 cm2.
În cazul țiglelor solzi și țiglelor profilate, se produc și țigle de aerisire de dimensiune normală, cu secțiune transversală de aerisire a câte 10 cm2. În situația acoperirii cu țigle solzi, țiglele de aerisire de 10 cm2 nu pot fi folosite în afara marginilor, în rânduri continue, datorită diferenței dintre grosimea țiglelor de bază și a țiglelor de aerisire.

Țiglă de aerisire pentru conexiune la coamă

Reprezintă soluția optimă pentru aerisirea decalajului în punctul cel mai înalt de sub acoperiș, adică de-a lungul coamei. Acest tip de aerisire se poate realiza cel mai bine cu ajutorul țiglelor de aerisire pentru conexiune la coamă. Dezvoltarea specială a țiglelor de aerisire pentru conexiune la coamă asigură protecție împotriva ploii și, datorită sistemului lamelar, ieșirea aerului. Cu utilizarea sa, putem renunța la utilizarea benzii pentru aerisire coamă și face posibilă utilizarea sistemului de fixare FIRSTFIX a țiglelor de coamă. 

În caz de acoperire dublă cu țigle solzi, pentru realizarea aspectului uniform de acoperire, se recomandă utilizarea țiglelor coamă de aerisire de 10 cm2. Disponibil sub formă de țiglă laterală de aerisire, țigla ½ de aerisire pentru conexiune la coamă și țigla de aerisire cu proeminență dublă pentru conexiune la coamă.

Țiglele de aerisire Creaton sunt realizate într-o gamă largă de modele și nuanțe, la fel ca și țiglele de bază, astfel încât, pentru orice model sau culoare a țiglei de bază, există țigle de ventilație asociate. Astfel, sistemul complet de acoperiș Creaton pune în valoare frumusețea casei, printr-un aspect cu adevărat deosebit, datorită designului elegant, inspirațional al tuturor elementelor componente.

Banda de ventilare

Funcția sa este acoperirea decalajului format la contrașipci, împiedicând pătrunderea dăunătorilor și în același timp permițând un flux neîntrerupt al aerisirii.

Specialiștii recomandă clienților să opteze pentru expertiza și experiența de peste 130 de ani a CREATON în producerea sistemelor complete pentru acoperișuri. Toate accesoriile utilizate pentru realizarea ventilarii sunt produse originale CREATON, rezultate ale inovațiilor speciale.

Alege sistemul complet pentru acoperișuri, de la CREATON!