Cum alegem acoperișul perfect? Datele tehnice.

Acum ai acoperișul impecabil din punct de vedere tehnic!

Am trecut în revistă avantajele învelitorilor ceramice față de cele metalice în ceea ce privește durabilitatea și aspectul. Acestea ar fi, însă incomplete, dacă nu am pune în lumină elementele tehnice, cele care stau la originea tuturor rezultatelor remarcabile pe care țigla CREATON, o gamă-emblemă pentru învelitorile ceramice le prezintă în întregul portofoliu de produse.

 

Izolator termic si fonic perfect

O casă poate fi frumoasă, excelent făcută, spațioasă și luminoasă. Dar, dacă nu ar fi bine izolată termic si fonic, acest lucru ar determina o lipsă de confort majoră, fie că este amplasată într-o zonă urbană cu un număr mare de decibeli în orice moment al zilei, sau întro zonă de munte, expusă la temperaturi extreme. Rolul de izolație termică și fonică, la care țiglele ceramice excelează, este unul din punctele forte care avantajează învelitorile ceramice de cele metalice. Cele din urmă sunt realizate dintr-un material care ajuta transferul de energie, deci un slab izolator termic. Pe timpul verii, în plin soare, tabla poate ajunge la o temperatură de 70-80 grade Celsius.

 

Flexibilitate

Țigla ceramică se pretează perfect caracteristicilor oricărui acoperiș cu o pantă între 10 si 90 grade. Ele se pot monta chiar și în cazul unei pante de 7 grade. Învelitorile din metal, însă, nu pot fi luate în calcul decât la pantele care depășesc 14 grade.

Tot la capitolul flexibilitate, trebuie menționată așezarea facilă la montaj. Viteza de montaj cunoaște o accelerare simțitoare tocmai datorită plăcilor de format mare. Evident, ușurința montajului este valabilă și în cazul învelitorilor metalice, însă modelele de țiglă ceramică, (în rândul cărora se remarcă MAXIMA de la CREATON) își demonstrează fiabilitatea în cadrul oricărei aplicaţii posibile, mai ales în cazul înlocuirii uşoare a unui acoperiş existent cu unul de calitate superioară făcut din argilă.

 

Diversitatea gamei

Opțiunile pentru clienții învelitorilor ceramice sunt mult mai diverse decât pentru cei care aleg învelitorile metalice și constau în: țiglă cu solzi, țiglă profilată, țiglă reformată, țiglă netedă, țiglă fălțuită cu adâncitură dublă, țiglă de format mare, țiglă uluc și țiglă cu forme speciale. Și învelitorile metalice dispun de o gamă largă, însă limitată de posibilitățile estetice – de asemenea limitate – ale tablei.

Și în acest caz, al diversității, CREATON excelează, dispunând de o gamă completă de produse, constând în 1.000 de feluri diferite de plăci presate și plane.

 

Calitatea materialelor pentru țiglele ceramice, un element major de diferențiere

Materia primă naturală face diferența. „Principiul Purităţii” este o constantă de care beneficiază toți clienții CREATON, fără a afecta în niciun fel de mediul de la extracția materiei prime, pe parcursul procesului de producție și în timpul utilizării.

Învelitorile metalice, pe de altă parte, sunt rezultatul unei materii prime procesate, rezultând un șir de procese care eliberează un număr mare de noxe in urma procesului de producție.

Din punct de vedere tehnic, specialiștii recomandă țigla ceramică (CREATON), realizată din cele mai bune materiale, îmbinând naturalul cu tehnologia. 

Cum alegem acoperișul perfect? Datele tehnice.