Ce acoperiș să alegem când renovăm casa?

Autor: CREATON Dată: 17.09.2018

Țiglă ceramică
Renovare
Renovare

Renovarea unei case este un proces extrem de complicat. Fie că rezultatul dorit este unul care vizează consolidarea unui imobil mai vechi, fie că vorbim despre o modernizare sau despre o extindere a spațiului de locuit, renovarea trebuie realizată conform unui plan extrem de riguros. Există o sumă de factori care pot influența maniera în care procesul trebuie realizat: rezistența structurii, caracteristicile tehnice speciale ale imobilului, prezența unor elemente estetice și de design care trebuie refăcute, recondiționate, puse în valoare în mod deosebit, sau care pur și simplu necesită o atenție sporită, toate sunt componentele unor provocări dificile, dar frumoase.

Prin excelență un capitol fundamental, acoperișul reprezintă „semnătura” unei case reușite. Prin urmare, alegerea acoperișului perfect în cazul unei renovări trebuie să se realizeze după consultarea unui specialist.

Ca și în cazul unei case noi, criteriile de bază sunt cele legate de calitate și rezistență, de aspect, de caracteristice tehnice, de factorul ecologic și, ultimul pe listă, dar nu cel din urmă, de preț. Există mai multe tipologii, în funcție de material din care trebuie făcută alegerea: țigle (ceramică sau beton), învelitori metalice, șindrile bituminoase.

Atât specialiștii, cât și clienții care au ales deja țigla ceramică recomandă acest tip de învelitoare în detrimentul celei metalice. Cele mai multe argumente din zona calității și rezistenței: țigla ceramică are o durată de viață de 100, chiar 150 de ani, o rezistență sporită la ciclurile de îngheț-dezgheț (peste 150 cicluri). În plus, rezistă la temperaturi ridicate (incendii). Învelitoarea metalică are o durată de viață de 50 de ani. În privința aspectului, avantajele sunt vizibile cu ochiul liber: țigla ceramică oferă o combinație mare si unica de modele si culori (aici se disting modelele Biber, Balance, Rona, Strangfalz de la CREATON), imaginea tradițional românească, forma clasică a țiglei punând în valoare frumuseţea clasică a naturii.

Aspectul tehnic aduce în prim plan o nouă serie de caracteristici ale țiglei ceramice: izolație termică si fonică perfectă, rezistență la decolorare provocata de razele solare, rezistență mecanică sporită la fenomene precum gheață și vânt, la ploi acide, excremente de păsări, etc, fiind o țiglă adaptabilă pentru orice acoperiș cu o pantă între 7 si 90 grade. În cazul învelitorii de tablă, materialul ajută transferul de energie (deci un prost izolator termic).  Pe timpul verii, în soare, tabla poate ajunge la 70-80 grade.

La capitolul preț, învelitoarea de tablă poate ajunge la valori mai scăzute decât cele ale țiglei ceramice. Însă un simplu calcul din punct de vedere al durabilității (100-150 de ani în cazul învelitorii ceramice față de maxim 50-60 de ani la învelitoarea metalică) si deteriorării mai rapide în cazul învelitorii metalice, arată că raportul cost-eficiență este net în favoarea țiglei ceramice. În plus, țigla ceramică este un produs ecologic, fabricat din materii prime 100% naturale, care permite “respirația” naturală a casei.

În concluzie, pentru o renovare reușită, specialiștii recomandă țigla CREATON realizată din cele mai bune materiale, îmbinând naturalul cu tehnologia.

Dacă vrei să dai o nouă viață casei tale, alege la renovare acoperișul care ține o viață!