Finisarea coamei

Acoperirea marginilor formate în urma intersectării diferitelor planuri de acoperiș se realizează de obicei cu ajutorul tiglelor de coama.

Finisarea marginilor orizontale se realizează cu ajutorul tiglelor inceput de coama, iar a marginilor înclinate, cu țigle de coama. Finisarea intersectării între două coame înclinate cu una orizontală se poate soluționa cu ajutorul ramificației de coama în 3 axe.

Fixarea țiglelor de coama se realizează cu ajutorul clemelor din metal.

Toate accesoriile utilizate la finisarea coamelor sunt produse originale CREATON, rezultatele dezvoltărilor speciale.

Accesorii pentru coama

Țigle ceramice presate

Kúpcserép PF

Țiglă de coama

Accesoriu dezvoltat în mod unic pentru forma și dimensiunea țiglelor, rezistent la ploi și furtuni, asigurând finisarea estetică a coamelor. Pentru fixarea sigură, se poate comanda clemă în culoare identică.

Kezdőkúp harangcsavarral PF 

Kezdőkúp kagylóformájú harangcsavarral PF

Inceput de coama

Accesoriu pentru începerea montării țiglelor de coama pe marginile înclinate din partea streșinii. Prin utilizarea sa, acoperirea va împiedica accesul păsărilor, insectelor sub coamă. Fixarea se realizează cu șurub cu cap clopot. Disponibil sub formă dreaptă, de scoică și rotunjită.

Kúpcserép zárókorong PF

Element ceramic inceput/final de coamă

Accesoriu pentru finisarea estetică și sigură a coamelor orizontale. Împiedică penetrarea vântului sub coamă, ce poate cauza dezmembrarea acoperisului. 

Funkciós zárókorong PF

Element ceramic funcțional inceput/final de coama

Accesoriu pentru finisarea estetică și sigură a coamelor orizontale. Poate fi utilizat pe ambele părți ale coamei orizontale, fără a necesita tăiere.

Elosztókúp, 3 tengelyű harangcsavarral PF

Ramificație de coama

Accesoriu pentru acoperirea estetică și sigură a decalajelor formate în urma intersectării a unei coame orizontale cu două coame înclinate. Produs adaptat pentru dimensiunea și forma țiglelor.

Kúpalátét, 5 m-es tekercs

Banda aerisire coama

Accesoriu pentru finisarea acoperisului la  marginile orizontale și înclinate. Împiedică pătrunderea apelor pluviale sub coamă, și în același timp folia asigură aerisire optimă. Disponibila în culori variate, în rulouri de 5 metri.

FIRSTFIX kúpcserép rögzítő szett

Set FIRSTFIX pentru fixarea țiglelor de coama

Reprezinta sistemul special de fixare a țiglelor de coama de la CREATON. Utilizarea asigură fixarea excelentă a țiglelor de coama, fără căprior de coamă, suport pentru căpriorul de coamă. Presupune utilizarea țiglei de aerisire pentru coamă. Elementele sale sunt clema conică și firul de fixare din oțel inoxidabil. Firul de fixare trebuie agățat pe cel mai înalt căprior și trebuie introdus prin clema potrivită și dus înapoi pentru fixare. Ancorarea firului de fixare se face alternativ în cele două laturi.

Gerincléctartó

Suport pentru sipca coamă

Reprezinta accesoriul pentru fixarea sigură a căpriorului de coamă crestat la structura acoperișului.

Țiglă ceramică trasă (solzi, profilată)

Kúpcserép

Țiglă de coama/ inceput de coama inclinata 

Accesoriu dezvoltat în mod unic pentru forma și dimensiunea țiglelor, rezistent la ploi și furtuni, asigurând finisarea estetică a coamelor. Pentru fixarea sigură, se poate comanda clemă din aluminiu în culoare identică.

Kezdőkúp

Element ceramic inceput/final de coama 

Accesoriu pentru începerea montării țiglelor de coama pe marginile înclinate din partea streșinii. Prin utilizarea sa, acoperirea va împiedica accesul păsărilor, insectelor sub coamă. Fixarea se realizează cu șurub cu cap clopot. 

Kúpcserép zárókorong

Element ceramic de final coamă

Accesoriu pentru finisarea estetică și sigură a coamelor orizontale. Împiedică penetrarea vântului sub coamă, ce poate cauza dezmembrarea acoperirii. Accesoriu pentru finisarea estetică și sigură a coamelor orizontale.

Konvex cserép

Konkáv cserép

 

Țiglă convexă / concavă

Țiglă de bază specială, curbată longitudinal. Se fabrică în baza unor șabloane, la comenzi individuale.

Elosztókúp

 

Ramificație de coama

Accesoriu pentru acoperirea estetică și sigură a decalajelor formate în urma intersectării a unei coame orizontale cu două coame înclinate. Produs adaptat pentru dimensiunea și forma țiglelor.

Kúpalátét, 5 m-es tekercs

Banda aerisire coama

Utilizabila pentru finisarea sub țiglele de coama orizontale și înclinate. Împiedică pătrunderea apelor pluviale sub coamă și în același timp folia respirabilă asigură aerisire optimă. Disponibila în culori variate, în rulouri de câte 5 metri, cu o lățime de 220 mm.

Gerincléctartó

Suport pentru sipca coamă

În cazul dezvoltării coamei, este accesoriul pentru fixarea sigură a căpriorului de coamă la structura acoperișului.

Țiglă din beton

Kúpcserép

Țiglă de coama

Accesoriu dezvoltat în mod unic pentru forma și dimensiunea țiglelor, rezistent la ploi și furtuni, asigurând finisarea estetică a coamelor. Pentru fixarea sigură, se poate comanda clemă în culoare identică.

 

Element inceput de coama 

Accesoriu pentru începerea montării țiglelor pe coamele înclinate din partea streșinii. Cu utilizarea sa, acoperirea va împiedica accesul păsărilor, insectelor sub coamă. Se fixează cu șurub cu cap clopot. 

Kúpcserép kezdő- és zárókorong 

 

Element început/ final de coama (beton)

Accesoriu pentru finisarea estetică și sigură a coamelor orizontale din beton. Împiedică penetrarea vântului sub coamă, ce poate cauza dezmembrarea acoperirii.

Kúpcserép kezdő- és zárókorong (alumínium)

Element început/ final de coama (aluminiu)

Accesoriu din aluminiu vopsit pentru finisarea estetică și sigură a coamelor orizontale. Împiedică penetrarea vântului sub coamă, ce poate cauza dezmembrarea acoperirii.

Elosztókúp

 

Ramificație de coama 

Accesoriu pentru acoperirea estetică și sigură a decalajelor formate în urma intersectării unei coame orizontale cu două coame înclinate. Produs adaptat pentru dimensiunea și forma țiglelor.

Banda aerisire coama 

Utilizabila pentru finisarea sub țiglele de coama la  marginile orizontale și înclinate. Împiedică pătrunderea apelor pluviale sub coamă și în același timp folia respirabilă asigură aerisire optimă. Disponibil în culori variate, în rulouri de 5 m, cu lățime de 300 mm.